Gebze satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

Gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren Gebze’de ulaşım projeleri yakından takip ediliyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü’yle beraber ilçenin prim değeri arttı. Diğer taraftan bu yıl temelleri atılması planlanan Darıca, Gebze ve OSB’ler metrosunun tamamlanmasıyla beraber ilçedeki satılık konut fiyatlarının artması bekleniyor. Projenin bitmesiyle birlikte İstanbul metrosu, Gebze’de inşa edilecek metro hatlarıyla birleşecek. Peki, Gebze satılık daire fiyatları ne kadar?  Kocaeli’nin prim değeri artan ilçelerinden Gebze’de satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? İşte Gebze emlak piyasası hakkında bilinmesi gerekenler…

Gebze’de satılık konut fiyatları artıyor!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre Gebze’de son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.46 arttı. Kocaeli’de ise satılık konut fiyatları artışı son bir yılda yüzde 0.56 arttı. Gebze ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 166 TL iken, Kocaeli’de 1.904 TL olarak belirtiliyor. Kocaeli satılık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 142 bin 766 TL, maksimum 237 bin 900 TL arasında değişiyor. Gebze satılık ev fiyatı da ortalama 100 metrekarelik bir konut için; 162 bin 428 TL ile 270 bin 700 TL aralığındayken, ortalama konut satış fiyatı 216 bin 571 TL olarak belirtiliyor.

Gebze kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Gebze’de ortalama 100 metrekarelik bir konutun kira değeri 617 TL ile 1.029 TL aralığında gösteriliyor. 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı da 823 TL olarak belirtiliyor. Gebze’de bir konutun kiraya verilmesi durumunda yatırımın geri dönüş süresi 22 yıl iken, Kocaeli’de 20 yılı buluyor.

Gebze’de satılık konut fiyatı en çok artan mahalle: Hacıhalil

Gebze ilçesinde satılık konut fiyatı en çok artan mahallelerin başında Hacıhalil geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Hacıhalil satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.05 artış gösterdi. Hacıhalil Mahallesi’nde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 297 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 25 yıl olarak hesaplanıyor. Hacıhalil’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 172 bin 258 TL ile 287 bin 100 TL arasında değişiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.