Burun estetiği olmak isteyenlere öneriler

Türkiye’de ve aynı zamanda dünya genelinde en sık yapılan estetik ameliyatların başında burun estetiği geliyor. Kimi zaman burun şeklindeki bozuklukları gidermek kimi zaman da burun kemiğindeki problemler nedeniyle solunum sıkıntılarını ortadan kaldırmak için bu estetik girişimlerden faydalanıldığını söyleyebiliriz. Ülkemizde bu alanda son derece başarılı cerrahların olması nedeniyle yurt dışından burun estetiği olmak için Türkiye’ye sağlık turizmi kapsamında gelen sayısında da belirgin bir artış yaşanıyor.

Eğer siz de yakın zamanda bu estetik müdahalelerden faydalanmak istiyorsanız burun estetiğine dair her türlü detayı öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu konuda en çok merak edilen soruları yanıtları ile birlikte sizlere aktarıyoruz. 

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Öncelikle bu estetik müdahalenin iki farklı teknikle gerçekleştirildiğini belirtelim. Bu teknikler açık ve kapalı şeklinde adlandırılıyor. Hangi tekniğin kullanılacağına ise mutlaka doktorunuz tarafından karar verilmelidir. Çünkü her burun estetiğinde her teknik rahatlıkla kullanılamaz. Nasıl bir müdahalenin yapılacağı dikkate alınarak doktorunuz kullanılacak olan tekniği ameliyat öncesinde belirler.

  • Kapalı Burun Estetiği

Kapalı teknik ameliyatların en önemli avantajı iyileşme süresinin hem daha hızlı hem de hasta bakımından daha konforlu olmasıdır. Bu nedenle şayet hastanın burun yapısı uygunsa ve yapılacak müdahale de kapalı tekniğe elverişli ise doktorlar genellikle bu teknikle gerekli müdahaleyi yapmayı tercih eder. Kapalı burun estetiği ameliyatında burun açılmadan işlem gerçekleştiriliyor. Bu nedenle operasyon sonrasında şişlik ve morluklar çok daha az oranda oluyor. Komplikasyon risklerinin de açık tekniğe nazaran daha az olduğunu belirtmek mümkündür. Ameliyat süresi her hastada aynı olmaz ancak genellikle 1,5 saat ile 4 saat arasında değişen bir sürede operasyonun tamamlandığını söyleyebiliriz. Elbette genel anestezi altında yapılan bir işlem olduğundan hasta operasyon sırasında asla acı ve benzeri hisleri yaşamaz. Kapalı teknikte çoğu zaman klinik ortamda 1 gece istirahat etmek gerekir. Hastanın herhangi bir şikayeti yoksa ve komplikasyon da gelişmemişse bir gün sonrasında taburcu işlemleri yapılır ve hasta evine gidebilir.

  • Açık Burun Estetiği

Bu yöntemde burun derisi orta kısımdan kesilir ve iki yana doğru açılır. Burun anatomisini oluşturan yapıların tamamı cerrah tarafından net bir şekilde görülür. Böylelikle gerekli düzeltmeler ya da müdahaleler de doktorunuz tarafından daha kolay gerçekleştirilir. Tahmin edilebileceği gibi bu yöntemde ameliyat daha kontrollüdür. Genellikle burun kemiğine ciddi düzeyde bir müdahale yapılması gerektiğinde bu teknik devreye girer. İyileşme süresi kapalı tekniğe nazaran biraz daha uzun olur. Aynı zamanda şişlik ve morluklar da biraz daha yüksek orandadır. Ancak daha önce de değindiğimiz gibi zorunlu olmadıkça doktorların açık tekniği tercih etmediklerini de belirtmeliyiz.

Burun Estetiği Sonrasında Ağrı Olur Mu?

Çok sayıda kişi bu ameliyattan faydalanarak estetik açıdan daha düzgün bir burun şekline sahip olmak istiyor. Ancak işlemin ağrılı olacağı yönündeki düşünce hastaların ameliyat kararını sürekli olarak ertelemelerine yol açıyor. Oysa bu ameliyat sanıldığı kadar ciddi bir ağrıya neden olmaz. Operasyon sonrasında hafif bir ağrı olması son derece normaldir. Zira doktorunuz tarafından reçete edilen ağrı kesici ilacı belirtilen sürede ve belirtilen dozajda almanız durumunda ağrı şikayetinin de ortadan kalktığını görebilirsiniz. Artı burun estetiği operasyonlarında çok daha gelişmiş teknikler kullanılıyor. Bu nedenle hastaların iyileşme dönemlerinin eskiye nazaran daha konforlu geçtiğini de belirtmeliyiz.

Burun Estetiği Sonrasında Tampon Kullanılır Mı?

Her burun estetiği operasyonu sonrasında tampon kullanılmaz. Sadece gerekli görülmesi durumunda kullanılan tamponlar da orta kısmı delikli olacak şekilde üretiliyor. Dolayısıyla eskiden burun estetiği operasyonu sonrasında tampon kullanılması durumunda yaşanan solunum sıkıntıları günümüzde yaşanmıyor. Tampon kullanılsa dahi orta kısmındaki boşluk nedeniyle hastalar operasyon sonrasında da rahatlıkla nefes alabiliyor. Zira tampon kısa bir süre sonrasında çıkarıldığından uzun süre tampon kullanımının da günümüzde tercih edilmediğini rahatlıkla ifade edebiliriz.

Burun Estetiği Sonrasında Şişlik Olur Mu?

Elbette ameliyat sırasında cilde bir kesi uygulanıyor. Dolayısıyla iyileşme döneminde hafif bir şişlik olması normaldir ve hatta bu durum beklenen bir durumdur. Hastaların morluk yahut şişlik konusunda herhangi bir endişe yaşamalarına gerek olmaz. Morluk ve şişliklerin ne zaman ortadan kalktığı ise her hastada aynı süreye tekabül etmez. Dokuların iyileşme süresi her bireyde aynı değildir. Ancak genellikle bir hafta sonrasında gözle görülür bir azalma olduğunu siz de fark edebilirsiniz. Bir hafta ile iki hafta arasında artık şişlikler hastayı rahatsız etmeyecek düzeye indirgenmiş olur. Elbette iş hayatına ya da sosyal yaşama bu kadar uzun bir ara vermek gerekmiyor. Hastalar bir hafta evde dinlendikten sonra işe gidebilir, çalışabilir ve sosyal yaşantılarına geri dönebilir.

Sadece iyileşme döneminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olacaktır. Örneğin ameliyat sonrasında burun bölgesine asla darbe alınmamalı, bu bölgeye masaj yapılmamalıdır. Deniz, havuz gibi ortamlardan kısa bir süre uzak durulması enfeksiyon riskini minimuma çekebilmek adına önemlidir. Sauna ve hamam gibi sıcaklık seviyesi yüksek olan ortamlardan da bir süreliğine uzak durulması gerekir. Doktorunuzun reçete ettiği antibiyotik ilaçların düzenli kullanımına da önem verilmesi mühimdir.

SGK Burun Estetiğini Karşılar Mı?

Sıklıkla gündeme gelen konulardan biri de SGK tarafından bu estetik ameliyat ücretinin karşılanıp karşılanmadığı oluyor. Bu ameliyatın ücretinin SGK tarafından karşılanmadığını belirtelim. Dolayısıyla tüm ameliyat ücretinin hasta tarafından bir bütçe ayrılarak karşılanması gerekir. Ancak gayet makul ücretlerle burun şeklindeki sorunlardan kurtulmanız da mümkün olabilir. Bunun için öncelikle yeniben.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Böylelikle burun estetiği ve fiyatları hakkında çok daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Burun estetiği yaptırmış olan hastaların bu konudaki yorumlarına da göz atmanızı öneririz. Bu yorumlar karar vermenizi de kolaylaştıracaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.