2019 İstanbul Yurt Fiyatları Nasıl?

İstanbul yurtlar, üniversiteyi İstanbul’da kazanmış genç öğrencilerin en merak ettiği konuların başında geliyor. Enflasyon oranları ile doğru orantılı olarak yurt fiyatları da 2019 ve 2020 döneminde artış gösterdi. Öğrenci ve veliler için en önemli konulardan biri olan yurt seçme, öğrencinin öğrenimi sırasında güvenli ve konforlu olarak konaklaması oldukça önemli. Bazı öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvuru yapmakta ve devlet yurtlarına kabul edilmekte, bazı öğrenciler ise özel yurtlarda konaklamaya karar vermektedir. Buna göre özel yurtlarda ücretler ayık olarak 2019 senesi için 330 TL’den başlayarak 1.500 TL’ye kadar çıkabilmektedir. İstanbul yurtlar için velilerin birçok seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneklerin başında yemeğin de dahil olduğu yurtlar gelir. İstanbul yurtlar seçenek bakımından ailelere birçok avantaj da sunuyor. Farklı fiyat aralıkları sayesinde her bütçe için uygun bir yurt seçeneği bulmak mümkün.

İstanbul Yurt Fiyatları

İstanbul, birçok üniversiteye ev sahipliği yapan şehirlerden biri olduğu için birçok öğrenci yurduna da ev sahipliği yapıyor. Farklı fiyat aralıklarında yurtlar arasında seçim yaparken en çok dikkat edilmesi gereken nokta, güvenli ve konforlu bir yurt bulmak gerekmektedir. İstanbul yurtları arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ulaşım olacaktır. Ulaşım, özellikle İstanbul dışından gelen öğrenciler için oldukça zorlayıcı ve şaşırtıcı olabilir. Bundan dolayı da ulaşım konusunda zorlayıcı olmayan ve okula en yakın yurtları seçmek en doğrusu olacaktır. Bazı İstanbul yurt fiyatları ise:

  • Kıztaşı Sabiha Hanım Kız Öğrenci Yurdu: 1000-2500 TL
  • Hanımağa Özel Kız Öğrenci Yurdu: 750-2000 TL
  • Leydi İstanbul Özel Kız Öğrenci Yurdu: 800-1800 TL
  • Academia Residence Öğrenci Yurdu: 1100-3500 TL
  • İstanbul Nazar Kız Öğrenci Yurdu: 1.100 TL

Yurt seçenekleri ve yurt fiyatları İstanbul için verilen örneklerden çok daha fazla. Size en uygun yurdu bulmak için araştırma yapmanız ve doğru yurdu bulmanız, öğrenim süresince güvenli şekilde konaklamanız için en önemli unsurların başında geliyor. Öğrenci yurtlarının fiyatları tek kişilik odalar için daha yüksek olurken, 6 ya da 7 kişilik odalar için 500 TL’ye kadar düşebilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.