Küresel Vana Nedir ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Küresel vana, adını içindeki delikli ve dönen bilyeden alır. Dayanıklı, paslanmaz veya karbon çelik malzemeden ve ucuz maliyetli olması sebebiyle günümüzdeki fabrika, iş yerleri ve tesisat alanlarında popülerdir. Temel olarak sistemdeki akış, vana üzerindeki bir kol yardımıyla 90 derecelik bir açıyla döndürülerek kontrol edilir. Valf mili akışla hizalandığından, bilyenin deliği akışla hizalanır ve akış tamamen serbest kalır. Kol vanaya dik 90 derece döndürüldüğünde sistem kapanır ve akış kesilir.

Küresel Vana Nedir?

Küresel vanalar basit açma kapama sistemi nedeniyle ağırlıklı olarak hızlı bir şekilde açılıp kapanması gereken yerlerde kullanılır. Küresel vana iyi sızdırmazlık performansa sahiptir ve düşük basınç kaybı nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Basit bir şekilde açılıp kapanır ve buna ek olarak küçük yapısıyla yer işgal etmez. En popüler metal vana türlerinden biridir.

Küresel Vana Avantajları

Küresel vanaların büyük avantajları bulunuyor. Boru hatlarında küçük bir yer kaplaması tercih edilmesi yönünde bir artı kazanıyor. Küresel vanaların genel avantajlarından bahsedecek olursak;

  • Düşük basınç kaybı
  • Kolay aç-kapa
  • Sızdırmazlık

Küresel vanaların kullanımı basittir. Bu nedenle sürekli açılıp kapanması gereken alanlarda kullanılabilir. Genellikle sorun çıkarmaz ve bu nedenle daha çok tercih edilen metal vanalar arasındadır.

Küresel Vana Kullanım Alanları

Tesisat çalışmalarında ve endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılan küresel vanaların kullanım alanı geniştir. Akışın hızlı bir şekilde kesilmesi veya devam etmesi gereken yerlerde kullanıldığını görüyoruz.

  • Gıda Tesisleri
  • Kimya sektörü
  • İnşaat
  • Petrokimya
  • Fabrikalar 

Küresel vanalar sıvı basıncına da dayanıklıdır. Uzun ömürlülük açısından birçok alanda kullanıma uygundur. Diğer metal vanalardan daha ucuz olması da büyük iş yerlerinde az maliyet ve uzun ömürlülük gibi avantajları sağlar.

Küresel Vana Ne İşe Yarar?

Küresel vanalar birçok çalışma alanında kullanılan, gaz ve sıvı akışına kontrol altına almaya yarayan bir metal vanadır. Güvenilirlik sağladığı gaz ve sıvı kontrolünde güvenli bir şekilde kullanılır. Yüksek basınçlı uygulamalara dayanıklılık göstermesi sebebiyle kimyasallar tarafından aşınması güçtür. Zorlu çalışma ortamlarına ayak uydurması ve kolay kontrol edilebilir olması gibi avantajlarıyla popüler bir metal vana türü olma özelliğini koruyor.

Aradığınız tüm vana çeşitleri için https://www.smstork.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.