“Mesane kanseri ikinci basamakta gerçek yaşam verilerini içeren vinflunin”

Pierre Fabre İlaç’ın daveti ile Türkiye’ye gelen Plymouth Üniversitesi Onkoloji Kürsü Başkanı Prof. Dr. Syed A. Hussain, tüm dünyada ses getiren “Mesane kanseri ikinci basamakta gerçek yaşam verilerini içeren vinflunin” çalışmasını katılımcılarla paylaştı

13. Üroonkoloji Kongre’si Regnum Carya Otel’de gerçekleşti. Aynı zamanda Üroonkoloji Derneği’nin Güz toplantısının da yapıldığı kongrede, çalışma gruplarının yıl içerisinde yaptıkları bilimsel araştırmalara ait ara ve sonuç raporları da sunuldu. Üroonkolojideki güncel yaklaşımların ve yeniliklerin konuşulduğu kongreye Türk ve yabancı 750 hekim katıldı.

Kongrede yer alan yenilikler kapsamında Pierre Fabre İlaç’ın mesane kanserine yeni bir yaklaşım getiren, vinka alkaloidleri ailesine ait ilk florlanmış mikrotübül inhibitörü olan “Vinflunin” tanıtıldı. Mesane kanseri ikinci basamakta gerçek yaşam verilerini içeren vinflunin çalışmasıyla tüm dünyada adından söz ettiren Plymouth Üniversitesi Onkoloji Kürsü BaşkanıProf. Dr. Syed A. Hussain’in Pierre Fabre ilaç’ın daveti ile konuşmacı olarak yer aldığı kongrede, VKV Amerikan Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniğinden Prof. Dr. Sevil Bavbek ve Acıbadem Üniversitesi Tıp fakültesi Atakent Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı da gerçekleştirdikleri sunumlarla Vinflunin’i anlattılar. Prof. Dr. Bavbek konuşmasında ‘’Vinflunin’in mevcut tedavilerin yanına yeni bir tedavi olarak eklenmesi mesane kanseri için büyük bir avantaj sağlamıştır’’ derken, Prof. Dr. Eskiçorapçı da ‘’Tedaviye dirençli böyle bir hasta grubunda bu tarz tedaviler bize umut vermektedir’’ diyerek ilacın mesane kanseri tedavisindeki etkinliğini ve önemini vurguladı.

Mitotik döngüyü bloke edip apoptozu (hücre ölümü) başlatarak tümör hücresinin büyümesini durduran “Vinflunin”, ileri evre veya metastatik ürotelyal kanserde birinci basamak platin içeren kemoterapi sonrası hastalık progresyonu gösteren hastaların 2. basamak tedavisinde faz III çalışmasıyla etkinliği kanıtlanmış ve Avrupa kılavuzları (ESMO ve EAU)tarafından önerilen tek sistemik kemoterapi ajanı olarak kabul edilmektedir.

Mesane ikinci basamakta gerçek yaşam verilerini içeren vinflunin çalışmasıyla alanında ses getiren bir çalışmaya imza atan Prof. Dr . Hussain, bu çalışması ile Vinfluninin gerçek hayat kanıtı, farklı Faz II ve III çalışmalarında bildirildiği gibi tek bir ajan olarak etkinliği doğrulanmış ve desteklenmiştir. Vinfluninle yaşanan kapsamlı deneyime dayanarak, tedavi ve hasta yönetimi optimize edilmiş ve tolerabilite iyileştirilmiştir. Gerçek dünya ortamındaki ortalama genel sağ kalım, faz III sonuçlarını doğrulamış olup 6,3 ila 11,9 ay arasında değişmekte hatta 20,5 aya kadar olabilmektedir.

Pierre Fabre İlaç tarafından Ağustos ayında ruhsatı alınarak Ara Geri Ödeme ile Türk Tıbbının hizmetine sunulan ürün, mesane kanserine yeni bir yaklaşım getiriyor.

Soldan sağa: Savaş Gedikli, Hande Öngören, Prof. Dr. Syed A. Hussain, Simge Yanılmaz

Pierre Fabre İlaç hakkında

Pierre Fabre Grubu, ar-ge kültürüne, etik ve farmasötik değerlere sahip, 50 yılı aşkın süredir halk sağlığına hizmet eden ikinci büyük bağımsız Fransız farmasötik firmasıdır. 130 ülkedeki 13 bini aşkın çalışanı, firmanın ilaç, aile sağlığı ve dermo-kozmetik alanlarındaki mükemmeliyetçilik ve yenilikçiliğe duyduğu arzuya ortak olmaktadır. Grup 2016 yılında 2,282 milyon Euro ciroya ulaşmıştır ve cirosunun %60'ı uluslararası çalışmalardan elde edilmektedir. 47 ülkede iştiraki bulunan Pierre Fabre Grubu, 130 ülkede faaliyet göstermektedir. Grup, her yıl ilaçtan elde ettiği karın %20’sini Onkoloji, Dermatoloji, Nöropsikiyatri alanlarında yürütmekte olduğu Ar&Ge çalışmalarına aktarmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.