Sefalometrik Röntgen Nedir? Avantajları Nelerdir?

Sefalometrik röntgen cihazı, diş hekiminin yüzün yan tarafının tam bir radyografik görüntüsünü yakalamasını sağlayan benzersiz bir araçtır. Sefalometrik röntgen diş hekimine dişleri, çene kemiğini ve yumuşak dokuları çıplak gözle görülebileceklerin ötesinde görmenin bir yolunu sunar. Sefalometrik röntgen için ağza herhangi bir plaka veya film yerleştirilmez. Sefalometrik ve panoramik röntgenler, ağız içi ısırma röntgenleri tarafından kaçırılan burun ve sinüs geçişlerini net olarak gösterir.

Sefalometrik Röntgen Cihazının Avantajları

Yüzün yan profilinin net görünümünü sağlar.

Elmacık kemiğine göre çene görünümü sağlar.

Maloklüzyonlar hakkında bilgi verir.

Dişlerin ölçülmesine olanak tanır.

Dişlerdeki ve çene kemiğindeki kırıklar ile diğer yaralanmaları tanımlar.

Ortodontik planlamaya yardımcı olur.

Sefalometrik Röntgen genellikle şu amaçlar için kullanılır:

  1. Olası TME sorunları
  2. Yanlış diş hizalamasının nedenleri
  3. Şüpheli diş veya çene kırıklarını teşhisi
  4. Ortodontik çalışmalar için

1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, başta Morita görüntüleme cihazları olmak üzere Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Söz gelimi Morita Veraviewepocs 3D R100 CP Panoramik ve Sefalometrik Röntgen cihazı aşağıdaki özellikleri ile dikkat çeker.

-Bu cihazda 3 fonksiyon bir aradadır.

-Cihaz 8 farklı görüntüleme alanında (FOV) 3 boyutlu dijital volumetrik tomografi ve çok katmanlı panoramik ve sefalometrik röntgen çeker.

-Volumetrik Tomografi, Dijital Panoramik ve Sefalometrik Röntgen Cihazıyla sinüs tabanı dahil tüm maksilla ve ramusa kadar tüm mandibula bir arada veya ayrı ayrı görüntülenebilir. İstenirse alt veya üst çeneden veya her ikisinden bölgesel tomografi çekimi yapılabilir.

-Cihaz benzersiz reel çözünürlüğe sahiptir. 2 lp/mm çözünürlük ile 16 çizgi/mm, 3 lp/mm çözünürlük ile 54 çizgi/mm kadar keskin görüntüler elde edilir.

-Kesintisiz şutlama (continious exposure) ile sadece 9 saniyede 640 adet kesit oluşturulmaktadır.

-Panorama Plus teknolojisi ile çekilen çok katmanlı panoramik imajda 1700 katman arasından en uygun bölge ve eksen ayarı yapılarak istenilen yere odaklanılabilir.

-Otomatik odaklama ve klavuz imaj sayesinde cihaz çekilmesi istenilen bölgeye otomatik olarak konumlandırılabilir.

-Yeni geliştirilmiş dental ark formuna tam uyumlu patentli Reuleaux Üçgeni şeklindeki tomografi görüntüleme alanı sayesinde daha az doz ile daha fazla alan görüntülenir.

-Volumetrik Tomografi, Dijital Panoramik ve Sefalometrik Röntgen Cihazında sabit Yeni Nesil Düz Panel (Flat Panel) sensör bulunur. Çekilen hacimsel görüntü alanı üçgen formunda prizma veya silindir şeklindedir. Ekrana gelen görüntüler 0-125 mikron arası hassasiyette kesitler alınarak incelenebilir.

-Yeni otomatik doz yönetimi tekniği ile daha az dozlama yapar.

-Hounsfield Skalası desteği sayesinde kemik yoğunluğu ölçümü çok daha detaylı olarak yapılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.