Uzmanlar kuruyemişten gelen sağlığa işaret ediyor

Paketli kuruyemiş sektörünün lider markası Tadım, kuruyemiş ve kuru meyveden gelen sağlığa dikkat çekiyor. Kuruyemiş tüketmenin kalp ve damar sağlığına faydaları dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından da onaylanıyor. Harvard Üniversitesi tarafından 32 yıl boyunca gerçekleştirilen araştırmaya göre, kuruyemiş tüketimi, kalp damar hastalıkları riskini yüzde 25 oranında azaltıyor.

Türkiye’nin lider paketli kuruyemiş markası Tadım, en kaliteli ve en lezzetli kuruyemişleri, dalından son tüketiciye kadar en taze haliyle ulaştırıyor. Tadım, paketlerinde lezzetin yanı sıra, doğallık da sunuyor. Yapılan akademik çalışmalar, belirli oranda kuruyemiş tüketmenin kalp, damar ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkartıyor. Harvard Üniversitesi tarafından 32 yıl boyunca sürdürülen ve sonuçları Kasım 2017’de Beslenme Uzmanı Dr. Marta Guasch-Ferre tarafından açıklanan araştırmaya göre, kuruyemiş tüketimi kalp damar hastalıkları riskini yaklaşık yüzde 25 oranında azaltıyor. Dr. Marta Guasch-Ferre, haftada iki kere başta fındık olmak üzere, ceviz, badem, kaju, Antep fıstığı ve yer fıstığı tüketmeyi önererek kuruyemişlerdeki yararlı yağların kalp ve damar yollarını açtığını söylüyor.

Fındık, Badem Omega 3, Ceviz İse B6 Kaynağı

İçerdiği Omega 3 nedeniyle kalp ve damar dostu bir besin olarak bilinen fındık ve badem, kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önlerken tansiyonu düşürmeye yardımcı oluyor, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltıyor. Fındıkta Omega 3’ün yanı sıra,B5, B9 ve bor bulunuyor. B6 vitamini kaynağı olan ceviz ise, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve damar sertliğini önlemede önemli bir yardımcı konumunda.

Kaju Tansiyonu, Yer Fıstığı ise Kolesterolü Düşürüyor

Kaju, içerdiği potasyum nedeniyle tansiyon düşürücü özelliğe sahip olmasının yanı sıra, sinirlerin ve kalp kaslarının sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Vücudu hastalıklardan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen selenyum da içeren kajunun demir ve D vitamini açısından da zengin olduğu biliniyor. İçeriğindeki B1 vitamini ile kan şekerinin yakılmasını, B3 vitaminiyle de kolesterolün düşmesini sağlayan yer fıstığı, lezzetinin yanı sıra, zihni açmasıyla da meşhur.

Anahtar Kelimeler:
Kuruyemiş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.