Doğalgaz topraklaması hayat kurtarır!

Doğalgaz günümüzün en çok tercih edilen ısınma yöntemleri arasındadır. Kullanımının ergonomik olması dışında daha temiz bir çevre için tercih edilmektedir. Ankara doğalgaz topraklaması her doğalgaz kullanıcısın dikkat etmesi gereken en önemli ayrıntılar arasındadır. Dikkat edilmediği ve ölçümlerinin yapılmaması durumunda ciddi can ve mal kaybına neden olmaktadır. Her binanın yapısına göre değişen periyodik ölçümler 1,3 ve 5 yılları arasında yapılmaktadır. Her binanın bu ölçümleri düzenli takip etmesinde de fayda vardır. Gaz kaçağı ile ortaya çıkan topraklama sistemi günümüzde yaptırması zorunlu hale gelmiştir.

Doğalgaz kaçağı ile ortaya çıkan ciddi patlamalar bulunan çevredeki birçok binayı da tehdit etmektedir. Ankara doğalgaz topraklaması doğalgaz tesisatının bulunduğu en uygun yere yapılmaktadır. Gazın gelmesiyle meydana gelen gaz sıkışması statik elektriğe dönüşmektedir. Herhangi bir kaçak olduğu zamanda ciddi patlamalar meydana gelir. Statik elektriği önlemek amacıyla yapılan topraklama sistemi elektriğin borulardan geçmesini engelleyip toprağa yayılmasını sağlamaktadır. Özellikle doğalgaz hattının en uygun yerine yapılarak tüm binanın böyle bir patlamadan zarar görmesi de engellenir.

Topraklama raporlarını Başkent Gaz’ın yetki verdiği her mühendislik firması yapabilir. Ankara doğalgaz topraklaması genellikle alanında uzman ve yetkiye sahip elektrik mühendisleri tarafından yapılmaktadır. Topraklama raporunun içerisine ölçüm kayıtları ve raporu da konulmalıdır. Herhangi bir olumsuzluk durumunda yetkili firmaya sunacağınız belgeleriniz ile sorun daha kısa sürede çözülebilir. Doğalgazınızı daha güvenli bir şekilde kullanabilmek adına bu ölçümleri ihmal etmemekte fayda vardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.