Güven varsa işten ayrılma yüzde 50 azalıyor

56 ülkede faaliyet gösteren Great Place to Work Enstitüsü, yaptığı araştırmalarla çalışan odaklı yüksek güven kültürü yaklaşımının rekabette sağladığı avantajlara dikkat çekiyor. Analizler, yüksek güven kültürüne sahip şirketlerde ekonomik performansın ve çalışan verimliliğinin 3 kat arttığını, işten ayrılma oranının yüzde 50 azaldığını gösteriyor.

Şirketlere mükemmel işyeri inşa etmeleri konusunda destek veren Great Place to Work, iş yerinde yüksek güven kültürü tesis eden firmaların yoğun rekabet ortamında önemli avantajlar elde ettiklerini açıkladı. Analizler, çalışanların güven düzeyi yüksek iş yerlerinde olduklarını hissettiklerinde, işlerini 3 kat daha fazla severek yaptıklarını gösteriyor.

ÇALIŞAN VERİMLİLİĞİ VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ DAHA YÜKSEK

Great Place to Work araştırmalarına göre, yüksek güven kültürü sağlayan şirketlerde işten ayrılma oranı yüzde 50 oranında azalıyor. Ölçek bağımsız gerçekleştirilen çalışmalarda, ekonomik performansın ve çalışan verimliliğinin üç kat arttığı görülüyor. Amerika’da faaliyet gösteren yüksek güven kültürüne sahip şirketler, rakiplerinden yaklaşık 3 puan daha yüksek müşteri memnuniyeti derecelendirmesine sahip.

GÜVENSİZLİK İŞTEN AYRILMA ORANINI ARTIRIYOR

Çalışanlarının potansiyellerini ortaya çıkaramayan ve yüksek güven kültürüne sahip olmayan firmalarda işten ayrılma oranı yüzde 50’yi buluyor. Amerika’daki çalışanların işten ayrılma oranlarının kurumlara maliyeti 550 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Yüksek güven kültürü çatısı altında çalışmalarına devam eden şirketlerde ise işten ayrılma oranları yüzde 50 azalıyor.

FORTUNE 100 LİSTESİNDE YÜZDE 93, TÜRKİYE’DE YÜZDE 84

Yüksek güven kültürünün artık gereklilikten çok zorunluluk olduğunu belirten Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Fortune 100 En iyi İşveren listesine giren şirketlerdeki çalışanların yüzde 93’ü şirketlerinden gururla bahsediyor. Türkiye’nin En İyi İşverenleri araştırmasına katılan şirketlerde bu oran yüzde 84. Güven hissinin yüksek olduğu kurumlarda müşteri memnuniyeti, çalışan verimliliği ve ekonomik performans artıyor. Faaliyet gösterilen sektör, pazar dinamikleri, uzmanlık alanları, ürün veya hizmetler farklı olsa da şirketler güçlü bir güven temeli üzerinde büyüyor.” dedi.

GREAT PLACE TO WORK HAKKINDA

Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 56 ülkedeki ofisleri ile sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel işyerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work’ün güvene dayalı felsefesi dünyanın her yerinde çalışan odaklı ve yüksek güven kültürü yaklaşımı ile mükemmel iş yeri kültürlerinin yaratılmasına katkı sunarken, şirketlerin ekonomik performanslarını da artırmalarına yardımcı oluyor. Kamu ve kâr amacı gütmeyen sektörler de dahil tüm sektörlere hizmet sunmaktadır. Bu çalışmaları sebebiyle küresel dünyadaki ekonomik yapıları ve şirket yapılarını yakından tanımakta; akademik alanda ve diğer araştırma şirketleri ile geliştirdiği işbirlikleri sayesinde de yöntemlerini sürekli geliştirmektedir. 1991 yılında kurulan Great Place to Work’ün Türkiye Ofisi 2012 yılında açılmıştır. Great Place to Work, 25 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Hizmet verdiği ülkelerdeki en iyi işveren listelerinin yanı sıra, 100 Best Workplaces in Europe (Avrupa’nın En İyi İşverenleri) ve World’s Best Multinationals (Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri) listelerini hazırlamaktadır. Fortune’s 100 Best Companies To Work For listesi de Great Place to Work tarafından belirlenmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.