Bill Gates alzheimer hastalığının tedavisi için 100 milyon dolar bağışlıyor

Teknoloji milyarderi Bill Gates, alzheimer hastalığının tedavisi için 100 milyon dolar bağışlayacağını açıkladı. Peki Gates'i bu astronomik bağış için ne harekete geçirdi?

Dünyanın en zengin sayılı iş adamlarından Microsoft'un kurucusu Bill Gates, alzheimer hastalığının tedavisi için kullanılmak üzere 100 milyon dolar bağışta bulunacağını dile getirdi. Bir programa katılan teknoloji milyarderi, bu bağışı yapmasının altındaki nedeni şöyle açıkladı:

"Gün geçtikçe daha çok insan alzheimer hastalığına yakalanıyor ve bu çok trajik bir hastalık. Maalesef babam bu hastalıkla savaşıyor. Eğer tıbbi masraflar karşılanırsa, bunun gibi problemleri çözebiliriz ve bir insanlık trajedisini kontrol altına alabiliriz".

92 yaşındaki babasının hastalığa yakalanmasıyla harekete geçen Gates, yaşlandıkça bu hastalığa yakalanmak konusunda kendisi için endişe ettiğini de dile getirdi. 100 milyon dolarlık bu bağışı ise "yolculuğun başlangıcı" olarak değerlendirdi. (Kaynak: HABERTÜRK)

Anahtar Kelimeler:
AlzheimerBill Gates
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.