E-Ticaret / E-İhracat Korona Virüsünü Yeniyor

Korona virüsün etkisi devam ediyor fakat bu esnada E-Ticaret ve E-İhracatta ciddi bir büyüme olmaya başladı. Konuyu sizin için bilişim uzmanı, iş adamı ve aynı zamanda Shopgez projesi kurucusu Gökhan Altıner ile sizin için değerlendirdik.

Gökhan Bey korona virüsü hakkında düşünceniz nedir?

Kısa ve öz. Lütfen sağlık bakanlığımızın açıklama ve talimatlarını dinleyelim. Gençlerimiz lütfen konuyu ciddiye alsınlar. Yaşlılarımıza lütfen çok, çok dikkat edelim. Konu ciddi. Hep birlikte talimatlara uyar isek yayılmayı engelleriz. Korona virüsü alacağımız önlemlerden güçlü değildir.

E-Ticaret ve E-İhracat neden hızlı büyümeye başladı?

4 temel neden mevcut. Birincisi tüketim devam ediyor. İkincisi tüketici ev ortamında olduğu için daha güvenli olan internet üzerinden alışverişi tercih ediyor. Üçüncüsü toplum güvenliği açısından belirli fiziki işletmelerin geçici kapanmasına istinaden sanal ticarette daha da ciddi bir talep oluşuyor. Dördüncü neden ise Avrupa ülkelerinden ve Amerika Birleşik Devletlerinden çok ciddi bir talep var.

Sizce E-Ticaret ve E-İhracat büyüme ivmesi devam edecek mi?

Tabi ki. Hatta daha da yoğunlaşarak devam edecek. Şuanda üreticiler, toptancılar ürün yetiştirmek için 7/24 çalışıyorlar. Bazı üreticiler dörtlü vardiya sistemini canlandırıyorlar. Gündüz iki vardiya ana vardiya ve ek vardiya olarak ve akşam iki vardiya ana vardiya ve ek vardiya olarak çok ciddi bir talep var. Gerek yurt içi olsun veya gerek yurt dışı olsun yüksek seviye ciddi bir talep mevcut. Hazır giyim, teknoloji, tekstil, sağlık, gıda, ev tekstili, evcil havyan ve anne, bebek ürün gruplarında çok ciddi bir artış var. Örnek olarak oyun klavyesi ve oyun farelerinde yüksek bir artış var neden? Gençlerimiz ev ortamında oyunları tercih ediyorlar.

Örnek banka ve kargo gibi yan sektörlerde durum nasıl?

E-Ticaret ve E-İhracatı destekleyen ana unsurlar içerisinde bankacılık ve kargo, taşımacılık yer alıyor. Kargo firmaları, bankalar, ödeme kuruluşları hepsi devam ediyor ve devam edecek. Sonuç olarak sistem durmuyor ve durmayacak sadece konu ev ortamına taşındı ve teknoloji bizi bu durumda çok ciddi destekliyor. Örnek sanal pos üzerinden kredi kartı ile ödeme canlandırmanız için banka şubesine gitmeniz gerek yok. Bankaların çağrı merkezi ve internet, mobile bankacılıkları hizmet vermeye devam ediyor. Kargo firmaları hizmet vermeye devam ediyor.

Sizce tacirler ne yapmalı?

Öncelikle kendisi, ailesi, çevresi ve çalışanları için güvenli çalışma ortamları bir an önce oluşturmalı. Akabinde yurt içi ve aynı zamanda yurt dışı ticaret odaklı E-Ticareti ve E-İhracatı derhal değerlendirmeye başlamalı.

Yurt dışındaki talep durumu nasıl?

İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika,  Amerika Birleşik Devletleri çok ciddi perakende odaklı tüketiciler tarafından bizzat çok ciddi bir talep mevcut.

Siz bu konuda nasıl destek oluyorsunuz?

Biz E-Ticaret, E-İhracat, İhracat konusunda Shopgez projemiz ile firmalara ve tacirlere destek oluyoruz. Sağlıklı E-Ticaret, E-İhracat ve İhracat canlandırmaları için yazılım, alt yapı, danışmanlık, reklam gibi tüm alanlarda ekibimiz kendilerine destek oluyor. Ayrıca destek amaçlı fiyatlarımızda özel bir indirime gittik ve küresel sanal satış için gereken tüm çözümleri sunuyoruz. Biz bu durumda fiyat artırmadık tam tersine fiyatlarımızı belirtiğim gibi indirdik.
Çünkü biz gerçekten destek olmak istiyoruz. Birçok ek desteğimizde mevcut örnek 8 küresel dil ve dil alt yapısı kullanımı bizde ücretsizdir. Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Arapça, İtalyanca, Rusça dilleri bizde aynı anda ücretsiz kullanım amaçlı mevcuttur. Tüm dilleri aynı anda kullanabilirsiniz.

Shopgez sistemini kullanmak isteyenler ne yapmalı?

Projemizi incelesinler. https://shopgez.com web sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirler. Yardımcı olalım. İş arkadaşlarımız kendilerine destek olsunlar.
Soru işaretleri mevcut ise sorularında destek olalım. İndirim verelim.
Danışmanlık verelim. E-Ticarete, E-İhracata ve İhracata başlasınlar.
Kendilerine bu konularda yardımcı olmak ve eşlik etmek isteriz.

Son olarak ne demek istersiniz?

Sağlığımız çok önemli. Lütfen herkes sağlığına dikkat etsin. Sabırlı olalım, dikkatli olalım, bir olalım. Biz Türkiye olarak birlik olursak bu korona virüs hastalığını (covid 19) çok kısa sürede yeneriz. Devletimizin talimatlarını lütfen yüksek seviye ciddiye alalım ve dinleyelim.
Bu esnada tacirlerimizin durmasına gerek yok. Çözüm var. E-Ticaret, E-İhracat, İhracat.
Tüketim var. Müşteri var. Ticaretinizi teknolojinin desteği ile yeni bir boyuta taşıyın.
Bizde destek olmak için buradayız. 16 yıllık küresel tecrübemiz ile destek oluyoruz.
Kendinize çok dikkat edin. Sevgiler, Saygılarla Gökhan Altıner

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.