45 yıllık YAPI Dergisi yayın hayatına pRchitect çatısı altında devam edecek

Mimarlık, Tasarım, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI, 1973 yılından bu yana sürdürdüğü 45 yıllık yayın hayatına 434. sayısıyla kesintisiz devam edecek.

Türkiye’nin en köklü Mimarlık, Tasarım, Kültür ve Sanat Dergisi olarak 1973 yılının Temmuz ayından bu yana yayın yaşamını aralıksız sürdüren YAPI Dergisi, Şubat 2018’de 434. sayısını yayımlayacak olmanın gururunu yaşıyor... Yıllardır YAPI Dergisi ile bütünleşmiş olan yazı işleri, reklam ve grafik tasarım ekibiyle birlikte pRchitect çatısı altında yaşamaya devam edecek olan dergi; 45 yıldır izleyerek, okuyarak, projelerini, yazılarını ve ürün haberlerini paylaşarak destek veren tüm değerli YAPI dostlarını 434. sayısında buluşmaya davet ediyor.

Bir mimarlık kültürü dergisi olan YAPI, içerdiği konuların kapsamı ve çeşitliliğinin yanısıra, yayımlanan metinlere ve yayın kalitesine gösterdiği özenle 45 yıldır benzerlerinden ayrışıyor. Türkiye’den ve dünyanın çeşitli yerlerinden en yeni proje ve uygulamalara geniş yer verilen YAPI Dergisi'nde çevre, şehircilik, mimarlık kuramı ve tarihi, teknoloji ve malzeme, endüstri tasarımı ve sanat konuları geniş bir yelpazede ele alınıyor. Özellikle mimarlık mesleğinin etik kuralları, çağdaş düşüncenin egemenliği, toplumsal sorumluluk, tarafsızlık, Türkçe'yi özenli kullanma gibi ilkeleri YAPI'yı farklı, saygın ve güvenilir kılıyor.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta oldukça kapsamlı bir coğrafyada dağıtılması, çok farklı sektörlerden gelen geniş okuyucu profili, içeriğini belirleyen konuların beslendiği alanların çeşitliliği, çok katılımlı bir yayın oluşu, 45 yıldır Türkiye’deki mimarlık ürünlerini aksatmadan yayımlayarak Türkiye Mimarlık Panoraması çizmesi, bu bağlamda belge ve kaynak değeri taşıması YAPI Dergisi’nin öne çıkan özelliklerinden…

Ulusal ve uluslararası düzeyde mimarlık dünyasındaki gelişmeleri yakından izleyen, mimarlık ortamının ve yapı dünyasının gereksinimlerine odaklanan YAPI Dergisi mimari gelişmelere ayak uyduran, mimarlık ortamının, yapım sektörünün gereksinimlerine seslenen bir dergi üretimini hedefliyor. YAPI Dergisi'nin okur kitlesinin büyük çoğunluğunu mimarlar, mimarlık öğrencileri ve sanayiciler oluşturuyor.

YAPI, 45 yıl boyunca çağdaşlıktan, doğru habercilikten, sürdürülebilir bir çevreden ve nitelikli mimarlıktan yana oldu. Binlerce habere, yüzlerce yazıya, projeye ve uygulamaya hep bu anlayışla yer verdi. Yazı, proje ve uygulama konularında sunduğu malzemelerin özgün olmasında titizlik gösterdi; zor ama doğru olan yolu izleyerek ilkeli yayıncılık etiğinden kesinlikle ödün vermedi.

YAPI Dergisi, pRchitect bünyesinde sürecek olan yeni yayın hayatında da 45 yıllık yayın ilkelerini hiç bozmadan sürdürerek, sadık okurlarını nitelikli ve özgün içerikle buluşturmaya devam edecek.

pRchitect Hakkında

pRchitect, Türkiye’nin mimarlık, iç mimarlık ve yapısal çevre alanında uzmanlaşan ilk kurumsal iletişim danışmanlık firması olarak Mimar, Gazeteci ve İletişimci Yasemin Şener Çobanoğlu tarafından 2012 yılında İstanbul’da kuruldu.

Medya, iletişim, mimarlık ve tasarım konularında uzmanlaşmış profesyonellerden oluşan kadrosuyla sıradan iletişim firmalarından ayrılan pRchitect, üretimlerine tasarım, mimarlık ve yapı sektörlerinde doğru iletişimin önemini daha iyi anlaşılır kılmak ve toplumdaki tasarım, mimarlık ve çevre bilincinin gelişimine katkıda bulunmak misyonlarıyla devam ediyor.

45 yıllık mimarlık, tasarım, kültür ve sanat dergisi YAPI’yı kemikleşmiş yazı işleri, reklam ve grafik tasarım ekibiyle birlikte bünyesine ekleyen pRchitect, 2018 yılından itibaren mimarlık, yapı ve tasarım alanlarındaki üretimlerini yayıncılık alanında da sürdürecek.

Anahtar Kelimeler:
YAPI DergisiPRchitect
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.