"Aydın sağlık turizminin merkezi olabilir"

tvDEN yollarda ekibinin bu haftaki durağı Germencik ilçesi oldu. İlçenin sıkıntılarını, taleplerini ve güzelliklerini ekrana taşıyan ekip " Gündem Özel" programında Germencik Belediye Başkan Yardımcısı Adem Toy'u ağırladı. Toy, belediyenin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Germencik Belediye Başkan yardımcısı Adem Toy, Hatice Hoş ve Hakan Akın'ın sunduğu "Gündem Özel" programına konuk oldu. Toy, belediye faaliyetlerine, ilçenin sıkıntılarına ve Aydın'ın gündem maddesi 'jeotermal'e değindi.

"JEOTERMAL AYDIN TOPRAKLARINDA DOĞRU KULLANILMIYOR"

Belediye Başkan Yardımcısı Toy, "En büyük zenginliklerimizden bir tanesi jeotermal. Doğru kullanıldığında Türkiye'nin ikinci Antalya'sı olabiliriz. Toprak altında ve üstünde yetişen hiçbir ürünün işlenmeden ilden çıkmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ürünlerin işlenerek pazar alanlarına çıkartılması gerekir diyoruz. Jeotermal ile ilgili hassasiyetler var. Mağdur varsa biziz. Ancak Belediye olarak tepkiyle karşılaşıyoruz. Jeotermal ile mücadele zararı varsa olur. Şahsen zenginliklerimize zarar verecek kaynağın topraklarımızda doğru kullanılmadığını düşünüyorum. Ciddi olarak algı zararı var. Kansere yakalanacağız öleceğiz gibi bir algı var. Bu açıklamalar Aydın'a zarar veriyor" diye konuştu.

"AYDIN SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ OLABİLİR"

Aydın'ın sağlık turizmi anlamında Avrupa birincisi olma potansiyeli olduğunu söyleyen Toy, "Jeotermal Oteller sahası yaratılsa idi Avrupa'nın sağlık turizmi anlamında merkezi olurdu. Bu sağlansa idi bu yatırımlar Aydın merkezli de olabilirdi" dedi.

"DOĞRU PLANLAMA GÖÇÜ ENGELLER"

Ova mahallerinden şehre göçün tarıma ve hayvancılığa olan etkisini de değerlendiren Toy, " Ekonomik nedenlerle göç alıp veriliyorsa ciddi bir sıkıtı vardır. Güzel yerleşimler ile güzel planlamalar yapılıyorsa faydalı olur. Aydın'ın iklimi, çevresi tarımı ciddi bir potansiyel taşıyor. Bunu değerlendirmek lazım" dedi.

"HALK İLE YÖNETİCİLER ARASINDA UÇURUMLAR VAR"

Adem Toy, Büyükşehir Yasasından kaynaklı ilçe belediyelerinin yaşadığı sıkıntıları da kalem kalem anlatarak, Yöneticisi ile halk ne kadar birbirine yakınsa demokrasi ortamı o kadar gelişir. Katılımcı bir demokrasi ortaya çıkar. Katılımcı olunması gerekiyor. Kararlar birlikte verilmeli. Biz bunları düşünürken Büyükşehir Yasası ile yöneticiler ve halk arasında büyük uçurumlar oluşturuldu" diyerek yasanın yerel yönetimleri kötü etkilediğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİRDEN KAPALI PAZARYERİ TALEP EDİLDİ

Germencik halkının en acil ihtiyaçları arasında yer alan kapalı pazar yeri ilgili de konuşan Adem Toy, "Büyükşehir Belediyesi 1/5000'lik plan çalışması içerisinde. Halkımızın sıkıntısını talep olarak büyükşehire ilettik. Yeni çalışma içerisinde bu sıkıntıya çözüm bulunur diye düşünüyoruz" dedi. (AYŞE YILMAZ/ aydindenge.com.tr)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.