Sağlık Turizmi: Türkiye cinsiyet değişikliği operasyonlarında dünya markası olma yolunda

Türkiye sağlık turizminde bir üst lige çıkarken, Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op.Dr. Cenk Melikoğlu ‘cinsiyet değişikliği’ operasyonlarında Türkiye’nin dünyada merkez olma yolunda hızla ilerlediğini açıkladı. Dünyada bu operasyonlarda Tayland’ın en çok tercih edilen ülke olduğunu belirten Dr. Melikoğlu, “Türkiye doktorlarının deneyimi, hastane altyapısı sayesinde özellikle Avrupa hastaları son aylarda ülkemizi daha fazla tercih etmeye başladı” dedi.

Özel İzmir Can Hastanesi’nde görevli Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Cenk Melikoğlu, sağlık turizminde Türkiye’yi uçuracak bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Amerika’da cinsiyet değişikliği operasyonları üzerine çalışmalarda bulunan Dr. Melikoğlu, Türkiye’nin  bu alanda dünyaca ünlü bir marka haline gelebileceğinin altını çizdi. Uzun süredir cinsiyet değişikliği ameliyatları yaptığını ifade eden Dr. Melikoğlu, Avrupa ve Amerika’da cinsiyet değiştirmek isteyen hastaların Türkiye’ye gelmesi için tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

NORVEÇ, ALMANYA VE DANİMARKA’DAN BAŞVURU FAZLA

Özellikle Norveç, Almanya, Danimarka, Hollanda ve Belçika dan çok sayıda başvuru olduğunu belirten Dr. Melikoğlu,  “Tayland’da diğer Avrupa ve Amerika ülkelerine göre cinsiyet değişikliği ameliyatları daha ucuza yapılıyor. Tayland’daki doktorlar, bu operasyonu çok sayıda yaptıkları için belli bir tecrübeleri de var. Ancak Avrupalılar, bu ülkeye 12-13 saatlik bir uçak yolculuğundan sonra ve çoğunlukla aktarmayla varabiliyor. Türkiye ise tüm Avrupa’ya iki veya üç saatlik uçuş mesafede yer alıyor. Türkiye sağlık turizminde çok deneyim kazandı. Hastalar havaalanından alınıyor. Ameliyat sonrasında ise ülkemizin tarihi, doğal güzelliklerini görme fırsatını yakalıyorlar. Tayland sadece ameliyat fiyatının ucuzluğu ile ön plana çıkıyor. Biz ise kaliteliyiz. Türk hekimleri tüm dünyada güvenilir olarak kabul ediliyor” diye konuştu.

Amaçlarının Tayland’a cinsiyet değişikliği için giden hastaları Türkiye’ye çevirmek olduğunu vurgulayan Dr. Melikoğlu, “Türk plastik cerrahisi tüm Avrupa’da biliniyor.  Meme, burun, karın germe, penis büyütme gibi estetik işlemler için ülkemize Avrupa’dan çok sayıda hasta geliyor. Bizim amacımız cinsiyet değişikliği işlemlerinde de Türkiye’yi merkez haline getirmektir” dedi.

‘AMELİYAT SONRASI CİNSİYETİN ÖZÜNÜN ERKEK OLDUĞUNU ANLAYABİLMEK ÇOK ZOR’

Cinsiyet değişikliğine dair operasyonlar yapıldıktan sonra ameliyat öncesi cinsiyetin tespit edilmesinin zorluğuna dikkat çeken Dr. Melikoğlu ‘Cinsiyet değişiminde cinsel organ rekonstrükte edilip yeni bir vajina yapılıyor. Meme protezi ile meme büyütme, brezilya poposu, yüz feminizasyon cerrahisi, elmacık kemiklerinin estetik  işlemleri, çene estetiği, alın kemiği, gırtlak çıkıntısının düzeltilmesi, yağ transferi gibi işlemler yapılıyor. Erkek yüz anatomisiyle kadın ayrı. Saç çizgisi bayanlarda daha aşağıda, erkeklerde alın kemiği daha baskın. Erkeklerin çene yapıları daha belirgindir. Çenenin köşe kısımları kısmı erkeklerde daha fazla çıkıntılıdır. Estetik yapıldıktan sonra cinsiyetin özünün erkek olduğunu anlamaları çok zor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Açelya Mavi 3 ay önce

2021 3. ayda hocamıza frakfurttan gelip colon vaginoplasty oldum. çok başarılı geçti. iyi ki varsın cenk melikoglu hoca