Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği ‘Diş Sağlığı Turizmi’nde öncü olmayı hedefliyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nimet Ünlü, fakülte olarak Konya ve bölgesindeki illerin tamamına hizmet verdiklerini belirterek, “Yurtdışı hastalarının da fakültemizin kaliteli sağlık hizmeti için yoğun talepleri olmaktadır. Bu nedenle Çatalhöyük, Mevlana ve Selçuklu tarihi gibi büyük değerlere sahip Konyamızda ‘Diş Sağlığı Turizminin de öncüsü olma’ konusunda hevesli olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Prof. Dr. Ünlü, yaptığı açıklamada, 1987 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültesi’nin, 1988 yılında ilk lisans öğrencilerini alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başladığını söyledi. 44 öğrenciyle lisans eğitimine başlayan fakültenin ilk binasına 1989’da kavuştuğunu ifade eden Prof. Dr. Ünlü, “Öğrencilerin 2. yılında klinik faaliyetlerine başlayan fakülte benim de içinde bulunduğum ilk mezunlarını 1993 yılında 26 diş hekimi olarak vermiştir. Daha sonra hızla büyüyen akademik kadrosu ve öğrenci kapasitesiyle ikinci binasına ve daha sonra da ek bina olarak yapılan üçüncü binasına kavuşmuştur. Fakültenin bugünlere gelişinde büyük emekleri olan Prof. Dr. İ. Timur Esener üç dönem kurucu dekanlık yapmıştır. Şu an Fakültemiz yaklaşık olarak 13 bin metrekarelik fiziki alanı ve 21 profesör, 10 doçent, 4 yardımcı doçent, 1 uzman olmak üzere 36 tecrübeli akademik kadrosuyla 655’e yakın lisans öğrencisi, yaklaşık 91 uzmanlık ve 20 doktora öğrencisine eğitim veren, Konya il, ilçe ve çevre illerden gelen hastalara ise ileri teknolojisi ve tecrübeli akademik kadrosuyla ağız diş sağlığı konusunda hizmet veren büyük bir fakülte konumundadır. 2017 itibariyle ülkemize toplam bin 746 diş hekimi, çeşitli branşlarda 219 doktoralı ve 30 kadar da uzman diş hekimi kazandırmıştır” ifadelerini kullandı.

“Fakültemizde sağlık hizmeti çeşitliliği gün geçtikçe artmaktadır”

Prof. Dr. Ünlü, fakültelerinin hem Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda hem de Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda en çok tercih edilen Diş Hekimliği Fakülteleri arasında yer aldığını kaydetti. Fakülte olarak Türkiye’de eğitim veren 64 diş hekimliği fakültesi arasında 2016’da başarı sıralamasında 24’üncü sırada bulunduklarını aktaran Prof. Dr. Ünlü, TÜBİTAK ve benzeri kurumlarla gerçekleştirilen projeler, ulusal ve uluslararası patentler, yayınlar, bildiriler ve ödüllerle fakültedeki akademik faaliyetlerin artarak devam ettiğini dile getirdi.

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin, 2016-2017 URAP sıralamasında dünyada 193, Türkiye’de ise 9’uncu sırada yer aldığını bildiren Prof. Dr. Ünlü, fakülte bünyesinde 8 bölüm klinikleri, 1 entegre kliniği, 2 preklinik, 1 fantom kliniği, sterilizasyon merkezi ve 1 araştırma laboratuarı bulunduğunu belirtti. Prof. Dr. Ünlü, “Diş Hekimliği Fakültesi verdiği ağız diş sağlığı hizmetinin sayısını ve çeşitliliğini gün geçtikçe artırmaktadır. 8 temel klinik ve 1 entegre kliniğinden son teknolojik donanımlarla hizmet veren Diş Hekimliği Fakültesi, Konya ve çevre illerin tamamına hizmet verirken, yurtdışı hastalarının da fakültemizin kaliteli sağlık hizmeti için yoğun talepleri olmaktadır. Bu nedenle Çatalhöyük, Mevlana ve Selçuklu tarihi gibi büyük değerlere sahip Konyamızda Diş Sağlığı Turizminin de öncüsü olmak konusunda hevesli olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

“Gezici araç uygulamasını hayata geçirmeyi amaçlıyoruz”

Prof. Dr. Ünlü, fakültesi bünyesinde, 65 yaş üstü, engelli ve hamile hastaları kapsayan “özel gruplara” yönelik çok amaçlı “İleri Uygulama Kliniği” hizmete açıldığını, okullarda ağız-diş sağlığı taraması ve görsel öğelerle desteklenen “dental eğitim programları” düzenleyerek geniş kitlelere ulaşmayı planladıklarını ifade etti. Ayrıca Pedodonti Anabilim Dalı’nda tedavi görenler arasında tedaviye kooperasyon gösteremeyen çocuklar için de bir sedasyon ve genel anestezi ünitesiyle hizmet verebilmek için alt yapı hazırlıklarını başlattıklarını anlatan Prof. Dr. Ünlü, içerisinde bir diş ünitenin “hasta tedavi edebilir” şekilde teşrifatı yapılarak düzenlenmiş bir “gezici araç” uygulamasını projelendirerek, uzmanlık ve lisans öğrencileriyle birlikte sahada ağız-diş sağlığı hizmetine ulaşamayan vatandaşlara bu hizmeti sunmayı da amaçladıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Ünlü, bu anlamda, geçmişteki hedeflerin gerçekleştirilmesinde ve gelecek hedeflere ilerlemede büyük destekleri bulunan fakülte akademik ve idari personeline, öğrencilere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.