Bekaretin Peşinde

Bu başlık ülkemizde hem kadın hem erkek psikolojisinde önemli yere sahip. Çünkü erkekler bakireliği namusla eşdeğer görüp bakire bir bayanla evlenmek istemekte kızlar ise ilk gece kanamayı görev olarak görüp namusunu kanıtlamak zorunda hissetmektedir.

Bekarete tıp gözlüğüyle bakacak olursak kızlık zarının yani Latince ismi ‘Hymen’ in yırtılmamış olmasıdır. Kızlık zarı çok eski tarihlerden beri namusun ve saflığın bir simgesi olarak görülmüştür. Bir çok kızımız evlilik hayalleri ile gönül ilişkilerine başlamakta fakat sonu evlilik olmayabilmektedir.

Önceden gelecek gördüğü fakat beklediği gibi bitmeyen ilişkiden sonra bekaret sorunu ile yüzleşmektedir. Bir kısmı evleneceği kişiye dürüstçe açılmakta bir kısmı ise gizlemeyi tercih etmektedir.

Genel kanı ve kızlarımızın büyük kısmında evlenmeyi planladıkları erkeklere bekaretlerinin olmadığını dürüstçe söylediklerinde ilişkilerinin bittiği yönündedir. Burada kızlık zarı dikimi hakkında en çok merak edilen soruların cevaplarını vereceğiz.

Kızlık zarı nedir?

Kızlık zarı mukoza dokusundan oluşan vajina girişinde bulunan halka şeklindeki yapıdır. Ortasında delik vardır. Bunun neni adet görmek için gerekli olan açıklıktır.

Kızlık zarı kendiliğinden iyileşir mi?

Kızlık zarı bir kez bozuldumu tekrar eski haline gelemez.

Kızlık zarı acısı nasıldır?

İlk ilişki sırasında sızlama ve yanma hissi oluşur. Cinsel ilişkiden sonra birkaç gün ağrı olabilir.

Kızlık zarı dikilir mi?

Kızlık zarı dikilebilir. Tecrübeli ellerde kesin sonuç alınır. Flep yöntemi adı verilen teknikle kesin sonuç alınıyor. Fakat bu yöntemi iyi bilen tecrübeli doktorlar tarafından yapılabilir.

Kızlık Zarı Dikim Çeşitleri

İki türlü kızlık zarı dikimi çeşidi vardır.

1- Kalıcı kızlık zarı dikimi; Kalıcı kızlık zarı dikimi adından da anlaşılacağı üzere kalıcı olarak dikilen kızlık zarı tekniğidir. Flep yöntemi ile yapılır. Ortalama 21 günde iyileşir.

2- Geçici kızlık zarı dikimi; Yaklaşık bir hafta için kalıcılığını koruduğundan geçici olarak adlandırılır. Bir hafta içinde girilen ilişkilerde başarılı olur. Eğer ilişki olmazsa zar tekrar eski haline döner.

Kaynak: https://www.drfatihadanacioglu.com/kizlik-zari-dikimi-adana

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.