Diyabetliler maraton koşacak başvurular 10 Ocak’ta sona erecek

Türk Diyabet Cemiyeti ve Novo Nordisk’in işbirliğiyle oluşturulan diyabet koşu takımı Team1 ‘diyabetli’ algısını değiştirmek için harekete geçiyor. Koşu takımına katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 10 Ocak.

Diyabet, obezite, hemofili, büyüme hormonu ve hormon replasman tedavilerinin öncü şirketi Novo Nordisk Türkiye ve Türk Diyabet Cemiyeti’nin, diyabet ve diyabetle spor konusunda işbirliği yaptığı Team1 Koşu Takımı için geri sayım başladı. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde duyurusu yapılan takıma başvurular 10 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek. Oluşturulacak “Team1 Koşu Takımı”, Mart 2018 yılında yapılacak Runatolia koşusuna katılacak.

Tip 1 diyabetlilerin yaşamın her alanında olduğu gibi spor konusunda da engel tanımayacağını göstermek, diyabet ve diyabetle spor konusunda farkındalığı artırmak amacıyla oluşturulan “Team1 Koşu Takımı” Novo Nordisk Türkiye’nin ve şirketin dijital markası www.diyabet.com web sitesinin koşulsuz sponsorluğuyla hayata geçiyor. Tip 1 diyabetli olup da sporla, özellikle koşu sporu ile ilgilenen bireyleri bir araya getirmek amacıyla oluşturulacak “Team1 Koşu Takımı”, Mart 2018 yılında yapılacak Runatolia koşusuna katılacak.

Team1 Takımının danışmanlığını kendisi de bir maraton koşucusu olan Prof. Dr. Taner Damcı, kaptanlığını ise Tip 1 diyabetli ultra maraton koşucusu Gürkan Açıkgöz yapacak. Bu projeye sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Dr. Burak Cem “Yaklaşık 95 yıldır diyabet konusunda sürekli yeni tedaviler geliştiren bir şirket olarak amacımız, diyabetli insanların insülin tedavisi sayesinde hayatlarında hiçbir aktiviteden geri kalmalarına gerek kalmadığını, herkes gibi spor yapabileceklerini, sporcu olabileceklerini göstermek” dedi.

Proje ile ilgili duyurular ve davetler, Team1 Facebook sayfası (https://www.facebook.com/Team1-160969594641378) ile Türk Diyabet Cemiyeti web sitesi ve sosyal medya kanalları kullanımı ile yapılmaktadır. Yarışmaya başvurmak için, www.diyabetcemiyeti.org internet adresinden ulaşılabilecek olan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. Team1 takımına sadece 18 yaş ve üstü koşucular başvurabiliyor. Seçmelere son katılım tarihi ise 10 Ocak 2018 olarak belirlendi.

PROF. DR. TANER DAMCI KİMDİR?

1993 yılından beri İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji Diyabet ve Metabolizma Bilim Dalı'nda görev yapıyor. Bilimsel ilgi alanları arasında; obezite ve tip 2 diyabetin tedavisi ve yaşam biçimi değişikliğinin insan sağlığı üzerine etkileri başta gelmektedir. 1995’te Dünya Diyabet Federasyonu Genç Araştırıcı ödülü ve bursu ile İngiltere’de Manchester Üniversitesi'nde çalışmıştır. Halen Türk Obezite Vakfı Başkanı olan Prof. Dr.Taner Damcı, pek çok uluslararası kuruluşun üyesidir. Obezite ve diyabet konularında çok sayıda makale ve kitap bölümü yazmıştır. Prof. Dr. Damcı uzun süredir doğa ve dayanıklılık sporları ile ilgilenmektedir. Türkiye’de ve dünyada pek çok dağa tırmanmış, 2001 yılında Sahra Çölü’nde 250 km koştuğu “Marathon des Sables” yarışı ile ilk Türk çöl ultra maraton koşucusu olmuştur. Daha sonra Şili’de “Atacama Crossing” ve Çin’de “Gobi March” ultra maratonlarını bitirmiştir. 2012 yılında Antarktika’da “The Last Desert” ultra maratonunda güney kutbunda kar ve buz üzerinde 250 km koşmuştur. Bu yarışta organ nakli konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla yer almış ve organ nakli geçirmiş çocukların eğitimlerinde kullanılmak üzere bağış toplamıştır.

2010 yılından beri düzenlenen “Likya Yolu Ultra Maratonu” ve "Runfire Cappadocia" ultra maratonlarının kurucusu ve yarış direktörüdür. Hekimlik ve sporculuğun birleşimiyle Damcı, bedensel kapasitenin aslında büyük ölçüde zihinsel olarak düzenlendiğini görmüş ve sakin, keyif alan, bilinçli ve odaklanmış bir zihnin insanı gerek fiziksel ve gerekse estetik olarak sınırsız olarak geliştirebileceğini fark etmiştir. Kalıcı olarak sağlıklı kiloda olmanın da sırrı budur. Uzun süredir mindfulness, beslenme ve hareket etme felsefesi alanlarına ilgi duymakta, zaman zaman doğada yalnız kalmanın insanın kendi yaşamı ve tüm çevresini algılamasını ve verdiği değeri olumlu yönde değiştirdiğini düşünmektedir. Tüm bu prensip, bilgi ve gözlemlerin insanların yaşam biçimlerini değiştirmelerine nasıl yardım edebileceği konusunda projeler geliştirmiştir. Cognita, bu perspektifle ortaya çıkmıştır. Prof. Dr Damcı’nın Mindfulness ile yaşam biçimini sağlıklı yönde değiştirme konusunda yazılmış “Bir Yol Var” isimli bir kitabı bulunmaktadır.

http://www.cognita.com.tr/

GÜRKAN AÇIKGÖZ KİMDİR?

Ultra maraton koşucusu Gürkan Açıkgöz, 21 yaşından beri Tip 1 diyabetlidir. Türkiye’de maraton koşan ilk Tip1 diyabetlidir.

Gürkan Açıkgöz, tüplü dalış, rafting, motokross, motosiklet enduro, dağ bisikleti gibi farklı spor disiplinleri ile ilgilendikten sonra koşmaya karar vermiştir. Son yıllarda düzenli koşarak bir çok yarışa katılmıştır.

Cappadocia Ultratrail 60k, Likyayolu Ultramaratonu 240k, İznik Ultra 50k, Runfire Cappadocia Ultra maratonu 250k, Lavaredo Cortina Trail 46k, Likya Yolu Ultramaratonu Uzunetap110k, Çekmeköy trail serisi 30k, 50k, Garmin Ziria Skytrail 30k, Aladağlar Skytrail 50k, Olympos Marathon 44k, Two Castle Ultra Cyprus 28k, Runtalya 42k, İstanbul Maraton 42k, Athens Classic Marathon 42k, koştuğu yarışlardan bazılarıdır.

“Koşullar ne olursa olsun, bir yolu vardır. Ben o yolu koşmayı seçiyorum” diyen atlet Gürkan Açıkgöz dünyanın çeşitli yerlerinde birçok ultramaraton koşmayı hedeflemektedir.

https://www.facebook.com/pg/gurkanacikgozofficial

TÜRK DİYABET CEMİYETİ HAKKINDA

1955 yılında kurulan Türk Diyabet Cemiyeti, diyabet hastalığı, korunma yolları ve tedavisi hakkında halkın bilinçlenmesini sağlayan, eğitimler ve kamplar, kongreler düzenleyen, bilimsel araştırmaların yapılması ve politikaların oluşturulmasına destek veren, yayınlar çıkaran Türkiye’nin ilk ve önde gelen kurumlarından biridir. www.diyabetcemiyeti.org

NOVO NORDİSK HAKKINDA

Genel merkezi Danimarka’da bulunan Novo Nordisk, diyabet tedavisi alanında 90 yıllık yenilikçi bir geçmişe ve liderliğe sahip global bir sağlık şirketidir. Şirket; obezite, hemofili, büyüme hormonu ve hormon replasman tedavilerinde de öncüdür. 77 ülkede yaklaşık 42 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Novo Nordisk’in ürünleri, 165’in üzerinde ülkede hastaların hizmetine sunulmaktadır. Novo Nordisk hakkında detaylı bilgi edinmek için www.novonordisk.com ve diyabet hakkında detaylı bilgi edinmek için www.diyabet.com adreslerini ziyaret ediniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.