Kabak Diyeti ile 3 Günde Kilo Vermek

Diyet yapanlar sağlıklı zayıflamak kadar hızlı bir şekilde zayıflamayı da isterler. Bu son derece normal bir durum. Çünkü diyet yaparken genellikle aç kalınacağı ve acı çekileceği halk arasında yerleşmiş olan bir kanıdır. Oysa ki bazı sebze diyetlerini yaparken aç kalmak gerekmez. Bu sebzelerden bir tanesi de kabaktır. Kabak diyeti yaparak 3 günde 3 kilo vermek mümkün.

Kabak Diyeti İle Nasıl Zayıflanır?

Kabak, halk arasında yeşil kabak olarak da bilinir. Kabak diyeti yaparken 3 günlük program uygulanır ve program sonrasında, programa sadık kalınmasına bağlı olarak 3 kilo vermek mümkündür. Uzmanlar her diyette olduğu gibi kabak diyetinde de diyeti destekleyici olarak egzersiz yapılmasını öneriyorlar. Bununla birlikte yine bu 3 günlük diyet boyunca günde en az iki litre su tüketilmesi gerekiyor.

Diyetin birinci gününde sabah kahvaltısında kabak ve havuç karışımından oluşan bir salata tüketilir. İsteğe bağlı olarak limon sıkılabilir. Bununla birlikte 1 dilim tam tahıllı ekmek bu salatayla birlikte yenir. Öğlen ise yine kabak çorbası tüketilir. Akşam ise fırında pişirilmiş 1 adet kabak 1 kase yoğurt ile tüketilir.

İkinci günde sabah kahvaltıda kapak püresi ve yulaf karışımı tüketilir. Öğlen bir önceki gün kahvaltıda yenilen kabak ve havuçlu salata ile birlikte 2 dilim tahıllı ekmek ve 1 dilim ananas tüketilir. İkinci günün akşamında ise yine kabak çorbası tüketilir.

Diyetin üçüncü gününde ise sabah kabak ve havuç salatası ile 1 dilim tahıllı ekmek, öğlen güveçte hazırlanmış mantarlı kabak, akşam ise kabak çorbası ve kabak ile yapılmış kek ile üç günlük diyet programı sonlandırılır. Bütün bu yemeklere ek olarak gün içinde kesinlikle vakit ayırıp egzersiz yapmak ve su tüketmek büyük önem taşımakta. Kabak diyeti gibi tek tip beslenme  ile yapılan diyetler, diğer diyetlere göre bünyeyi zorlayan diyetler olabilir. Bu bakımdan diyete başlamadan önce mutlaka bir diyetisyene görünüp fikrini almanız yerinde olacaktır.

Kaynak: https://fitnessdergisi.com/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.