Karaciğer detoksu ile bölgesel yağlardan kurtulmak mümkün

İş Bankası ana partnerliğinde Atölye Eğlence ve Medya Yönetimi ve Mothers’Land işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Tatilde Atölye’ etkinliğinde çocuklar eğlenirken anneler de öğrendi. Feriye Palace’de düzenlenen etkinlikte Diyetisyen Beste Alimert Altünörs ‘Karaciğer Detoksu ile Bölgesel Yağlardan Kurtulmak Mümkün’ başlığı altında anneleri bilgilendirdi. Altünörs, karaciğerin toksinlerden kurtulmak için ana organ görevi gördüğünü, toksinlerin vücuttan atılmasıyla kilo vermenin daha kolay olacağının altını çizdi.

Metabolizmamızın sağlıklı ve hızlı çalışmasının karaciğer sağlığı ile doğrudan ilgili olduğunu söyleyen Diyetisyen Beste Alimert Altünörs, “Vücut toksinleri uzaklaştırmada ne kadar başarılı ise o kadar sağlıklıyız diyebiliriz. Toksinler vücudumuz için zehirdir ve artık her gün toksinlere maruz kalıyoruz. Karaciğer, toksinlerden kurtulmak için ana organımızdır.” dedi.

Sağlıklı çalışan bir karaciğerin şekeri, yağı daha iyi sindirdiğini böylece vitamin ve mineralleri daha iyi kullandığının altını çizen Altünörs, “Metabolizmamızın sağlıklı ve hızlı çalışması karaciğer sağlığı ile doğrudan ilgilidir. İnsülin direnci gibi kilo vermeye engel olan hormonel sorunlar ile de baş etmek için de çok önemlidir Kilo vermek için toksinleri uzaklaştırarak diyete başlamak başarıyı mutlaka etkiler…” diye konuştu.

Altünörs, “Burada önemli olan doğru yöntemi uygulamaktır. Detoks’ta amaç vücudumuzun kendi detoks enzimlerini ve çalışma sistemini destekleyici şekilde beslenme olmalıdır. Kış sebzeleri detoks yapmak için mükemmel özelliktedir. Brokoli, beyaz ve kırmızı lahana, brüksel lahanası, turp, karnabahar, pazı, şalgam, hardal otu ve marul içerdikleri izotiyosiyonat ile detoks enzimlerini çalıştırırlar. Bunları havuç, sarımsak, pırasa, soğan çeşitleri ile tükettiğimizde detoks mekanizması güçlenir.” açıklamasını yaptı.

Sağlıklı bir karaciğer için nasıl beslenmeliyiz?

Diyetisyen Beste Alimert Altünörs sağlıklı bir karaciğer için nasıl beslenilmesi gerektiğini ise birkaç başlık altında topladı:

Zehirli gıdaları beslenmenizden uzaklaştırın

İşlenmiş gıdalar, margarinler, şekerli yiyecekler, özellikle nitrit nitrat gibi katkı maddelerini çok içeren hazır gıdalar, iyi pişmemiş kabuklu deniz hayvanları, ilaçlar, kimyasallar karaciğeri zamanla yorar ve hasarına da yol açabilir. Koruyucu kimyasallar gıdaları daha uzun süre bozulmadan saklamak, bakterilerin gelişmesini engellemek ve renk korumak için kullanılır. bisküviler, cipsler ve özellikle ısıtıp yemeye hazır paketli hazır yiyecekleri evde hazırlayarak sağlıklı gıdalar haline getirebiliriz ve keyifle tüketmeye devam edebiliriz. Bunun için belki hafta sonu 1 gün ayırsak ya da bir kaç akşam yemek sonrasını planlasak bir kaç gün tüketebileceğimiz yiyecekleri hazırlayabiliriz. Cipslere ve bisküvilere en iyi alternatif meyve veya sebzelerde fırında yaptıklarımız olur, hazır köfte, pizza gibi yiyecekleri de kendimiz hazırlayarak derin dondurucuda bekletebiliriz.

Çiğ sebze suları

Karaciğerinizi etkili bir şekilde temizlemenize yardımcı olan çiğ sebzelerin hepsini yemeniz belki imkansız olabilir. Günümüzde çok da popüler olan smoothiler hazırlayarak çeşitli çiğ sebzeleri aynı anda tüketebiliriz. Taze ve mevsiminde veya mevsiminde dondurulmuş sebze seçmek önemlidir. Normalde yemekten hoşlanmadığınız sebzeleri bile bu şekilde tüketmiş olursunuz.

Potasyum zengini gıdalar

Potasyumun günde tavsiye edilen 4.700 miligramını alıyor musunuz? Potasyum bakımından zengin gıdalar, karaciğerinizi temizlemenin yanı sıra, sistolik kan basıncını düşürmenize, kolestrolü düşürmenize ve sağlıklı bir kardiyovasküler sistemi desteklemenize yardımcı olur. Tatlı patates, muz, domates, salça, yeşil yapraklı sebzeler, pancar, fasulye çeşitleri tüketmelisiniz.

Detoks süperstar’ları

Milk thistle, karahindiba, zerdeçal, enginar, kereviz, detoksun ‘kralları’ olarak bilinir ve karaciğeri temizlemek için idealdir. Milk thistle ağır metallerin, ilaçların, çevre kirleticilerinin ve alkolün karaciğere verdiği yorgunluğu azaltmaya yardımcı olur. Buna ek olarak, kemoterapi ve radyasyondan sonra karaciğer üzerindeki olumsuz etkileri de azalması için önemlidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.