Ankara derbisinde zafer Türk Telekom’un

Lige fırtına gibi başlayan ve ilk 13 maçı üst üste kazanan Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü, 16. haftada Ankara derbisinde Halk Enerji TED Ankara Koleji’ni mağlup etti. Mavi Kaplanlar maça; Ender Aslan, Orbay Kaya, Serhat Çetin, Monroe ve TJ Campbell beşlisiyle çıktı.

İlk çeyreğe hızlı başlayan Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, maçın başında buldukları sayılarla öne geçti. Özellikle 5. dakikadan sonra ataklardan boş dönmeyen ev sahibi ekibin çabası farkı kapatmaya yetmedi. Pota altında David Weawer’la etkili olan Halk Enerji TED Ankara Kolejliler aradaki farkı 10 sayıya çıkararak ilk çeyreği 20-28 önde kapattı.

Halk Enerji TED Ankara Kolejliler ikinci çeyreğe de etkili başladı. İlk 5 dakika iki takım da sayı üretmekte zorlandı. Monroe ile pota altında etkili olan Mavi Kaplanlar aradaki farkı 3’e kadar düşürdü. TED Koleji’nin art arda top kaybı yapması üzerine öne geçen ev sahibi ekip, son 20 saniye kala Mert Gizir’in sayılarına engel olamayınca devreyi 43-39 geride kapattı.

3. çeyrekte maça ortak olan lider Türk Telekom, Polat Kaya’nın üçlükleriyle eşitliği yakaladı. Periyodun bitimine 3 dakika kala Ender Aslan, faul atışlarıyla Türk Telekom’u 60-61 öne geçirdi. İki takımın da bulduğu karşılıklı sayılarla heyecanın dorukta olduğu derbide, 3. periyot 68-64 Türk Telekom üstünlüğüyle sona erdi.

Final periyodunda etkili oyunuyla fark yaratan Mavi Kaplanlar, taraftarının da desteğiyle farkı açtı. Mavi Kaplanlar, özellikle Serhat Çetin’in çizgi dışından bulduğu sayılarla 6-0’lık bir seri yakaladı. Temponun bir dakika olsun azalmadığı Ankara derbisini Mavi Kaplanlar 92-81 kazandı. Halk Enerji TED Ankara Kolejliler’de Burak Erol bitime 5 dakika kala 5 faul hakkını doldurduğu gerekçesiyle oyun dışı kaldı.

MAÇ ÖNCESİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Bu maçla, 15’inci galibiyetini alan Türk Telekom, şampiyonluk yolunda önemli bir maçı daha kayıpsız geçti. Darryl Monroe’nun 22 sayıyla yıldızlaştığı maçta Nusret Yıldırım 17 sayı ile skora katkı sağladı. Başkent derbisi öncesi, TOBB ETÜ Spor Salonu renkli görüntülere sahne oldu. Mobil pota oyunu ve T-GUN’la minik taraftarlara tişört hediyesi verilirken, Mavi Kaplan maskotu seyircilere keyifli anlar yaşattı.

Türk Telekom kadrosu: Orkun Kemal Ertaş, Emre Uğurtürk, Ulaş Peker, Polat Kaya (7), Fikret Can Akın (10), Ender Aslan (14), Kaya Peker, Serhat Çetin (9), Orbay Kaya, Nusret Yıldırım (17), Recep Doğrusöz, Sercan Ergin (2), Tj Terrance Campbell (11)

Halk Enerji TED Ankara Kolejliler: Göktürk Ural, Batuhan Dikmen, Ömer Yasir Küçük, Alfrie Eugeme Kelley, Alperen Doğan, Yesukan Onar, Uğur Can Aksoy, Mert Gizir, Emir Büyükhanlı, Yağız Çimen, Burak Erol, Yiğit Baran Sarıkaya, David Weawer

Hakemler: Uğur Özen, Uygar Kurt, M. Onur Sönmez

1.Periyot : 20-28

2.Periyot (ilk yarı sonucu) : 43-39

3.Periyot : 68-64

4.Periyot (maç sonucu) : 92-81

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.