Hygienic Gym sertifikasıyla spor salonları güvende

Sports International, hijyen çözümleri alanında dünyanın sayılı kuruluşlarından biri olan Diversey’in geliştirdiği The Hygienic Gym sertifika programıyla spor severlerin sağlığını koruyor.

Farklı salonlarda spor yapan üyelerle yapılan araştırmalar, katılımcıların %86’sının spor salonu seçimlerinde en belirleyici unsurun soyunma odalarından duş kabinlerine kadar sağlanan temizlik ve hijyen çözümleri olduğunu vurguluyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, spor salonunu kullanan üyelerin %74’ünün ıslak ve ter bulaşmış nemli spor aletlerini silmeden kullandıklarını, % 18’inin gribal hastalığı olduğu halde spor salonunu kullandıklarını göstermektedir. ABD’de yapılan ve sonuçları Clinical Journal of Sports Medicine dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre özellikle spor aletlerinin elle temas edilen bölümlerinde biriken insan teri; nezle, grip, Hepatit A, uçuk, lejyoner ve mantar gibi hastalıkların oluşmasına zemin hazırlıyor.

Bu bilgiler dahilinde hijyen konusunda risk altında olan spor salonlarınınn güvenilir hijyen çözümlerine olan ihtiyacı artıyor. Sunduğu hijyen çözümleriyle sağlıklı yaşamı destekleyen Diversey, spor merkezlerine yönelik geliştirdiği The Hygienic Gym sertifika programıyla spor salonlarının hijyen güvenliğini sağlıyor. Salonlarındaki hijyene önem veren Sports International, bu sertifikayı alan ilk spor salonu zinciri olma özelliğini taşıyor. Sports International, Diversey’le 2 sene önce gerçekleştirdiği işbirliğiyle, Türkiye çapındaki 7 tesisi bu belgeyi almayı gerektiren kriterleri tamamlamış ve sertifikalarını teslim almışlardır. The Hygienic Gym sertifikasıyla üyelerine sağlık ve hijyen konusunda güvenilir ortamlar sağlıyor.

Hijyenik spor merkezleri için The Hygienic Gym

Diversey’in spor salonlarına yönelik uyguladığı The Hygienic Gym Programı kapsamında, öncelikle denetimi yapılacak spor merkezinde uluslararası kabul gören temizlik ve hijyen standartlarına göre detaylı bir risk analizi ile tesisin tüm ihtiyaçları ve iyileştirmesi gereken noktaları belirliyor. Bu risk analizi sonucunda ortaya çıkan sonuçlara göre, işletmeye özel bir sistem kuruluyor ve çalışan personele eğitimler veriliyor. Ayrıca, kritik noktaların günlük kontrolü, anlık aksiyon alınması ve yapılması gereken talimatların anlatılarak işletmenin bu sistemi günlük olarak kendi kendine yönetmesi sağlanıyor.

Kurulan sistem ile, Diversey Consulting Baş Denetçileri tesisi her ay spor merkezini habersiz olarak ziyaret ederek gözlemliyor ve sistemin etkin bir şekilde işletilip işletilmediği denetliyor.

Bu denetlemeler esnasında, havuz suyu analizleri, hava analizleri, ekipman ve alet hijyeni analizleri, lejyonella analizleri ve çalışan personel kişisel hijyeni analizleri de yapılarak sistemin kusursuz ve sürdürülebilir bir şekilde çalışması sağlanıyor. Aylık denetimlerde kurulan sistemin performansı ve analiz sonuçları neticesinde sistemin toplam başarı puanı ortaya çıkıyor. Üst üste 3 defa minimum %80 başarı performansı gösteren işletme sürdürülebilir başarı yakaladığı için The Hygienic Gym Sertifikası almaya hak kazanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.