İlk yarının lideri İstanbulspor Beylikdüzü’nü 75-64 yenen Türk Telekom

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nin (TBL) güçlü temsilcisi, Türk Telekom, 2017- 2018 sezonunun ilk yarısındaki son maçında deplasmanda İstanbulspor Beylikdüzü’nü 75-64 mağlup ederek devre arasına lider girdi ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne yükselme hedefine bir adım daha yaklaştı.

Lige fırtına gibi başlayan ve ilk 13 maçı üst üste kazanan Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı, 17. haftada ilk yarının son maçında İstanbulspor Beylikdüzü’nü mağlup etti.

İstanbul Erkek Lisesi idarecileri ve öğrencileri tarafından kurulan İstanbulspor, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İstanbul Erkek Lisesi Mezunu Münir Özkul’u unutmadı. İki takım oyuncuları, maça Yeşilçam’ın efsane ismi Münir Özkul için, “Seni unutmayacağız” pankartıyla çıktı.

Mavi Kaplanlar maça; Ender Aslan, Kaya Peker, Serhat Çetin, Monroe ve TJ Campbell beşiyle başladı. İlk çeyrekte etkili olan İstanbulspor Beylikdüzü, maçın başında buldukları sayılarla öne geçti. Özellikle 5. dakikadan sonra ataklardan boş dönmeyen ev sahibi ekip, çizgi dışında Brazelton ile etkili olurken, konuk ekibin top kayıpları sonucunda ilk çeyreği 8 sayı farkla 21-14 önde kapattı.

İkinci çeyrekte de baskılı oyununu sürdüren ev sahibi ekip, periyodun ilk 5 dakikasında farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Gökhan Üstün ve Brazelton’un sayılarıyla üstünlüğünü koruyan İstanbulspor Beylikdüzü, devreyi 39-29 önde tamamladı.

Türk Telekom 3. çeyreğe hızlı başladı. Rakibin top kayıplarını iyi değerlendiren Mavi Kaplanlar 4 dakikada farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Periyotun bitimine 2 dakika kala toparlanan ev sahibi ekip, Taylor ile sayı üretirken, farkı 9 sayıya çıkardı. Monroe ile pota altından etkili olan Mavi Kaplanlar, 15 saniye kala Campbell’in basketiyle eşitliği yakaladı. Tunahan Dikmen’in son saniye basketine engel olamayan konuk ekip periyodu 54-52 geride noktaladı.

Muhteşem geri dönüş

Final periyodunda tecrübesini ortaya koyan Mavi Kaplanlar, vites yükselterek sonuca gitti. Konuk ekip, bitime 5 dakika kala Monroe’nun basketiyle öne geçti. Maçın son dakikaları çekişmeli geçerken, iki takım da karşılıklı sayılarla heyecanı doruklara taşıdı. Ender Aslan’ın üçlükleriyle farkı açan Mavi Kaplanlar muhteşem bir geri dönüşe imza atarak maçı 75-64 kazandı. Bu maçla, 16’ıncı galibiyetini alan Türk Telekom, ilk devreyi tek yenilgiyle noktaladı. Ender Aslan’ın 22 sayıyla yıldızlaştığı maçta Darryl Monroe 15 sayı kaydetti.

Türk Telekom kadrosu: Görkem Tosun, Polat Kaya (6), Fikret Can Akın (7), Ender Aslan (16), Kaya Peker (14), Darryl Monroe (15), Serhat Çetin (3), Orbay Kaya, Nusret Yıldırım, Recep Doğrusöz, Tj Terrance Campbell (13), Sercan Ergin

İstanbulspor Beylikdüzü: David Tyler Smith, Ramazan Tekin, Musa Güneş, Tunahan Dikmen, Utku Saraloğlu, Umut Geçen, Berkay Sinirlioğlu, Hadi Doğan, Feyzi Çelebioğlu, Gökhan Aydın, Gence Sarp Göbeloğlu, Tyrone Brazelton

Hakemler: İbrahim Altıntaş, Seyhan Topaloğlu, Yiğit Gönültaş

1.Periyot : 21-14

2.Periyot (ilk yarı sonucu) : 39-29

3.Periyot : 54-52

4.Periyot (maç sonucu) : 65-74

Türk Telekom Grubu hakkında

176 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Türk Telekom, Türkiye’nin ilk entegre telekomünikasyon operatörüdür. Müşterilerin hızla değişen iletişim ve teknoloji ihtiyaçlarına en güçlü ve en doğru şekilde cevap verebilmek amacıyla 2015 yılında Türk Telekomünikasyon A.Ş., Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ve TTNET A.Ş. tüzel kişiliklerini mevcut şekliyle muhafaza ederek ve tabi oldukları mevzuat ve regülasyonlara tamamen uyarak, “müşteri odaklı” ve entegre bir yapıya geçmiştir. Bireysel ve kurumsal hizmetler alanında geniş hizmet ağı ve zengin ürün çeşitliliğine sahip olan Türk Telekom, Ocak 2016 itibarıyla mobil, internet, telefon ve TV ürün ve hizmetlerini ‘Türk Telekom’ tek marka çatısı altında bir araya getirmiştir.

“Türkiye’nin Çoklu Oyuncusu” Türk Telekom, 30 Eylül 2017 itibarıyla 13,4 milyon sabit erişim hattı, 9,4 milyon genişbant ve 19,2 milyon mobil aboneye hizmet vermektedir. Türk Telekom Grubu şirketleri Türkiye’yi yeni teknolojilerle buluşturma ve bilgi toplumuna dönüşüm sürecini hızlandırma vizyonuyla, 81 ilde 33.095 çalışanıyla hizmet vermektedir.

Türk Telekomünikasyon A.Ş., PSTN ve toptan genişbant hizmetlerini sunmakta olup, mobil operatör Avea İletişim Hizmetleri A.Ş., perakende internet hizmeti , IPTV, Uydu TV, Web TV, Mobile TV, Smart TV Hizmetleri sağlayıcısı TTNET A.Ş., Televizyon yayıncılığı ile isteğe bağlı yayıncılık (VOD) hizmetleri sağlayıcısı Net Ekran Şirketleri, yakınsama teknolojileri şirketi Argela Yazılım ve Bilişim Teknolojileri A.Ş., BT çözüm sağlayıcısı Innova Bilişim Çözümleri A.Ş., çevrimiçi eğitim yazılımları şirketi Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş., çağrı merkezi şirketi AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş., toptan veri ve kapasite servis sağlayıcısı Türk Telekom International ve iştiraklerinin yüzde 100'üne sahiptir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.