Ronaldo’nun Türkiye’den 4 milyondan fazla takipçisi var

Türkiye’de futbolseverlerin, Facebook’ta en çok takip ettikleri futbolcunun  Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo olduğu ortaya çıktı. Medyada konu ile ilgili çıkan haberleri inceleyen Medya Takip Ajansı Interpress’in KPMG Football Benchmark ekibi tarafından yapılan araştırmadan elde ettiği verilere göre, Ronaldo’dan sonra en fazla takip ettiğimiz futbolcu Barcelona’da forma giyen temsilcimiz Arda Turan olurken, Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi ise listenin üçüncü sırasında yer aldı.

RONALDO’NUN TÜRKİYE’DEN 4 MİLYONDAN FAZLA TAKİPÇİSİ VAR …

Facebook verileri baz alınarak yapılan araştırmada, Cristiano Ronaldo’nun dünya çapında 112 milyon 601 bin takipçisi olduğu belirlenirken, Portekizli yıldızı Türkiye’den de 4 milyon 300 bin kişinin takip ettiği anlaşıldı. Ronaldo’nun toplam takipçilerinin sadece yüzde 3,51’i Türkiye’den olmasına rağmen, Real Madrid’li golcünün ülkemizde en çok takip edilen oyuncu olduğu tespit edildi.

İKİNCİ SIRADA ARDA TURAN VAR …

Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Ronaldo’yu, Barcelona’da top koşturan temsilcimiz Arda Turan’ın izlediği görüldü. Bu sezon takımında forma şansı bulamayan ve devre arasında Katalan ekibinden ayrılacağı iddia edilen milli futbolcunun Türkiye’den 3 milyon 458 bin takipçisi olduğu saptandı. Arda’nın Facebook sayfasının toplamda ise 7 milyon 233 bin kişi tarafından beğenildiği tespit edildi.

MESSİ GERİDE KALDI …

Üçüncü basamakta ise Ronaldo’nun ezeli rakibi Lionel Messi’nin bulunduğu belirlendi. Gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan biri olan Arjantinli yıldızın Facebook sayfasının Türkiye’de 2 milyon 641 bin kişi tarafından beğenildiği görülürken Messi’nin dünya çapında ise 89 milyon 414 bin takipçisi bulunduğu tespit edildi.

ÜLKEMİZDE ZİRVE VOLKAN DEMİREL’İN …

Türkiye’de top koşturan futbolcular arasında bakıldığında ise 1 milyon 818 bin beğeni alan Volkan Demirel’in birinci sırada yer aldığı görüldü. Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma 1 milyon 394 bin beğeni ile ikinci olurken, 716 bin beğeni ile Mehmet Topal’ın ise üçüncü sırada bulunduğu anlaşıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.