En Çok Kullanılan Sosyal Medya Siteleri

Bugünlerde herkesin elinde telefon ve her birinde takip ettiği birçok sosyal medya sitesi hesabı var desek yanılmayız. Bazen bir haberi daha televizyonda görmeden twitter ya da instagram gibi yerlerden bile duymamız mümkün. Birçok haber sitesi dahi sosyal medya platformlarını anlık olarak takip ediyor ve buralardan haberler yapabiliyor.

Ülkemizde de birçok kişi tarafından sosyal medya platformları kullanılmaktadır. Bunlar Twitter ve Instagram'ın yanı sıra bir sosyal medya platformu olmasa da ülkemiz vatandaşları tarafından benimsenin ve bir haber kaynağı olarak kullanılan ekşi sözlük'tür diyebiliriz.

Ekşi sözlük nedir derseniz?

Bu site sadece Türkiye'den internete bağlanan ya da Türkçe bilen kişiler tarafından da tercih edilebilir diyebiliriz. Birçok güncel konu hakkında yazan entel dantel yazarlara sahiptir. Halk arasında ekşi sözlük olarak bilinir. Siteye eğer gözattıysanız sol tarafta başlıklar gözükmektedir. İnsanlar bu site yazar olmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünür fakat instagram hesabına sahip olmaktan herhangi bir fark yoktur.

Nasıl instagramda takipçilerimiz ile bir şeyler paylaşıyorsak bu sitede de sadece ekşisözlüğü takip eden kişiler ile paylaşım yaparız. Eğer bir tartışma çıkaracak bir başlık açarsanız trol damgası yiyebilirsiniz. İnanın bu damgadan kurtulmak aylar hatta yıllar alabilmektedir.

Bir diğer trol merkezi sosyal medya platformu ise twitter olarak bilinmektedir. Peki nedir bu 280 karakter limitine rağmen milletin bu kadar rağbet ettiği site derseniz, biraz da ondan bahsedelim.

Instagram da neyin nesi?

Instagram ülkemizde inanılmaz şekilde büyüyüp popülerleşen resim ve video paylaşma üzerine kurulmuş bir sosyal medya sitesidir diyebiliriz. Kurulduktan bir süre sonra Facebook şirketi tarafından alınan Instagram'da her saniyede binlerce gönderi paylaşılmaktadır.

Bu platformdaki takipçi sayısı bir statü haline gelmiştir diyebiliriz. Bu nedenle genellikle  gibi işlemler son günlerde rağbet görmektedir. Birçok kişi fazla bir kitleye hitap etmek adına ya da gönderileri daha çok beğeni alsın diye bu yolu tercih ediyor.

Ticari Instagram hesapları da bulunmaktadır. Buralardan kıyafet, saat gibi ürünlerden tutun da elyapımı örgü işleri ve pastalara kadar geniş bir yelpazeye ulaşmak mümkündür.

Nedir acaba bu Twitter alemi?

Twitter ilk olarak 140 karakter limitine sahip iken son güncelleme ile 280 karaktere kadar yazıların paylaşılabildiği sosyal medya ortamıdır diyebiliriz. Dünyaca tanınan birçok kişi ve kuruluş dahi twitter hesaplarını aktif şekilde kullanmaktadır.

Sanat camiasından, politikaya hatta devletlerin bile resmi twitter hesaplarından takipçilerine bilgi paylaştığı bir yerdir diyebiliriz. 2006 yılında kurulmasına rağmen birkaç sene sonra aşırı şekilde popüler olmuştur ve hâla da en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından birisidir.

Ekşisözlük, twitter ve instagram gibi birçok platform daha bulunmaktadır. Siz de hangisi size hitap ediyorsa oradan bir profil açıp düşünceleriniz, haberleri ya da resimlerinizi takipçileriniz ile paylaşmanız mümkündür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.