Kulaklık pazarı her yıl ortalama yüzde 100 büyüyor

Kulaklık pazarı her yıl ortalama yüzde 100 büyüyor. Global pazarın büyüklüğü 2017 sonunda yaklaşık 14 milyar doları buldu. 2017’de en çok kablosuz kulaklıklar tercih edildi. Kulaklık seçerken aslında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Sadece fiyatına veya tasarımına göre kulaklık seçmek yanlış.

Kulaklıklar hayatımızın ayrılmaz bir parçası hâline geldi. Akıllı telefonlar ve online müzik platformları ile birlikte kulaklıklara ilgi arttı. Kulaklık pazarı, bu ilgiyle her yıl yüzde 100 büyüyor. Sennheiser’ın Türkiye distribütörlüğünü yürüten Bircom CEO’su Burçin Bircanoğlu, globalde pazarın büyüklüğünün 2017 sonunda yaklaşık 14 milyar doları bulduğunu açıkladı ve kulaklık seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Kulaklıklar artık otomobil, cep telefonu, bilgisayar gibi bir prestij nesnesi hâline geldi. Kişiliğimiz ve zevklerimiz hakkında mesajlar veren nesnelere dönüştü. Akıllı telefonlar ve online müzik platformları, kulaklıklara duyulan ilgiyi artırıyor. Markalar, pazarı her geçen gün genişletiyor ve farklı ihtiyaçlara göre tasarladıkları kulaklıklarla karşımıza çıkıyor.

KULAKLIK PAZARI 14 MİLYAR DOLAR CİVARINDA

Kulaklık pazarı her yıl yüzde 100 büyüyor. Bircom CEO’su Burçin Bircanoğlu, pazarla ilgili şu verileri paylaştı. Bircanoğlu, “Global kulaklık pazarı, 2017 sonu itibarıyla yaklaşık 14 milyar doları buldu. Türkiye’de pazarın büyüklüğü ise 100 milyon TL’yi geçti. 2016 yılında pazarın yarısından fazlası kablolu kulaklıklara aitken, 2017 yılında kablosuz kulaklıklar yükselişe geçti. Çünkü kablosuz protokol teknolojisi çok gelişti” dedi.

EN ÇOK HANGİ KULAKLIKLAR TERCİH EDİLİYOR?

2017’de en çok kablosuz kulaklıklar tercih edildi. 16-30 yaş aralığındakiler müzik kulaklıklarıyla birlikte oyun kulaklıklarını daha çok tercih etti. Lüks segment olarak bilinen high-end kulaklıklar ise 30 yaş ve üzeri kesim tarafından ilgi gördü.

Dünyanın en büyük markalarının Türkiye distribütörlüğünü yürüten Bircom, kaliteli sese önem verenler için Sennheiser’ın ürünlerini satışa sunuyor. Sennheiser’ın İstanbul Levent’te Sennheiser Deneyim Merkezi bulunuyor. Yüksek kaliteye sahip kulaklıklara ilgi duyanlar, ses meraklıları ve diğer bütün müzikseverler, burada Sennheiser’ın ürünlerini yakından inceleyip test edebiliyorlar.

HANGİ KULAKLIK BANA GÖRE?

Kulaklık seçerken aslında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Sadece fiyatına veya tasarımına göre kulaklık seçmek yanlış. Burçin Bircanoğlu, kulaklık seçerken dikkat edilmesi gereken maddeleri şöyle sıraladı: “Aktif bir yaşama sahip olan herkes, Sennheiser’ın HD 4 serisi gibi kablosuz kulaklıkları tercih etmeli. Özellikle seyahat tutkunları için tasarlanan PXC 550 modeli, hafifliği ve konforu ile öne çıkıyor. Spor yaparken hareketi kısıtlamayan, su altında bile kullanılabilen tasarımlar öne çıkıyor. Oyun tutkunları ise daha üstün netlik ve gerçeklik hissi sağlayan GSP 300 gibi modelleri tercih etmeliler.”

BİRCOM HAKKINDA

1972 yılında kurulan Bircom, her büyüklükten ve her sektörden firmaya dünyaca ünlü markaların yanı sıra Xpeech, Callipso gibi kendi markalarıyla da yüksek kaliteli iletişim çözümleri sunmakta, Sennheiser, Astell&Kern, Audiocodes, Sangoma, SpectraLink, Grandstream, Teltonika ve Moshi gibi tümü kendi alanında teknoloji lideri olan şirketlerin Türkiye distribütörlüğünü yürütmektedir.

Pek çok küresel markanın ülke çapında dağıtım, lokalizasyon, eğitim, saha kurulum desteği, merkezi yönetim hizmetleri ve satış sonrası hizmetleri Bircom tarafından sunulmaktadır. Sektöründe öncü konumunda bulunan Bircom, kurumların bilişim ve telekom alanındaki ihtiyaçlarına en gelişmiş teknolojiler doğrultusunda en kapsamlı çözümleri, en yüksek müşteri memnuniyetiyle sunma anlayışına sahiptir. Bircom, ülke çapında daha yaygın ve geniş kapsamlı hizmet vermek hedefiyle çözüm ortakları ağını her geçen gün genişletmektedir.

Bilişim alanında da çalışmalar yürüten Bircom, en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin sıralandığı Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda 2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2016 ve 2017 yıllarında listede 7 kez yer almaya başarısını göstermiştir. Bircom, yine Deloitte tarafından hazırlanan, Avrupa Ortadoğu ve Afrika bölgesinde ‘En Hızlı Büyüyen Teknoloji Firmaları’ listelerine 2007, 2009 ve 2012 yıllarında girerek ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.