MediaTek teknolojisiyle kalp sağlığı parmak ucunda

MediaTek teknolojisi, akıllı telefon üreticilerine, tüketicilerinin kalp sağlığını korumalarına yardımcı olmalarını sağlıyor. Ürettikleri telefonlara, MediaTek’in yeni Sensio modülünü entegre eden telefon üreticileri, tüketicilerinin kalp sağlıklarıyla ilgili ölçümleri, parmak uçlarıyla yapmalarına yardımcı olacak; onların kalbine daha yakın duracak.

MediaTek’in yeni Sensio modülü, akıllı telefonların kalp sağlığı ile ilgili 6 önemli veriyi ilk kez birlikte ölçümleyip görüntülemesine olanak sağlıyor. MediaTek Sensio modülü kullanan akıllı telefonlar, nabız hızı ve değişimleri, tansiyon değeri ve trendleri, kandaki oksijen değeri (SpO2) başta olmak üzere 6 önemli veriyi, 60 saniye içerisinde ölçüp, tek bir ekranda görüntüleyebiliyor. Sensio kullanan telefonlar ayrıca, elektrokardiyografi (EKG) ve fotopletismografi (PPG) ölçümü de yapabiliyor.

2018 yılı başında akıllı telefon üreticilerine sunulan MediaTek Sensio, MT6381 donanımı ve özel yazılımla beraber geliyor. Optik, elektrik ve işlemci bileşenlerinin birlikte kullanımı, modülün esnek bir şekilde tüm akıllı telefon modellerine entegre edilebilmesini sağlıyor. Sensio, üreticilerle aynı zamanda, kendilerinin ya da bağımsız geliştiricilerin hazırlayacakları uygulamaları da entegre etme özgürlüğü sunuyor.

6 Önemli Veri 60 Saniyede Ekranda

Sensio ile gelen sensörlere parmak ucuyla dokunan akıllı telefon kullanıcıları, 60 saniye içerisinde, nabız hızı, nabızda zamana bağlı değişimler, tansiyon değeri, kandaki oksijen değeri, elektrokardiyografi (EKG) ve fotopletismografi (PPG) değerlerini tek bir ekran görebiliyorlar.

MediaTek Sensio MT6381 Modül İçeriği:

  • PPG ölçümü için entegre R and IR LED sensörler + ön kısımda 1-kanallı ECG analog sensör
  • Kompakt boyutlu 6.8 mm x 4.93 mm x 1.2 mm OLGA 22-pin paketi
  • Total External BOM: 4 kep + 2 elektrod ile
  • I2C /SPI dijital arayüz

Önemli Not: MediaTek Sensio ve ilgili yazılımlar, herhangi bir hastalığın ya da sağlık kondisyonunun teşhisi, tedavisi, önlenmesi amacıyla ya da bunlardan koruyucu olarak tasarlanmamış ve üretilmemiştir. MediaTek Sensio ve ilgili yazılımlarla elde edilecek ölçüm değerlerinin, bilgi ve verilerin kesinliğine etki edebilecek koşullar ve sınırlar bulunmaktadır. Bunlar arasında nabız hızı ölçümünde farklılıklar, çevre koşulları, kişinin cilt yapısı, aktivite düzeyi, cihaz tasarım ve ayar değerleri, sensör yerleşimleri ve bunlarla sınırlı olmayan kullanıcı hareketleri de yer almaktadır.

MediaTek Hakkında

Yıllık bazda dünya çapında 1,5 Milyar ağ bağlantılı cihaza güç veren işlemcileri geliştiren global kuruluş MediaTek, mobil cihazlar, bağlantılı cihazlar, ev ve eğlence teknolojileri, Nesnelerin İnterneti ürünleri için inovatif çip üzerinde sistemlerinin (SoC) geliştirilmesinde pazara liderlik etmektedir. Inovasyon tutkusuyla hareket eden MediaTek, akıllı telefonlar ve tabletler, dijital TV’ler, OTT TV’ler, giyilebilir cihazlar ve otomobillerde kullanılan elektronik ürünleri kapsayan geniş bir yelpaze için geliştirdiği ileri düzey multi medya çözümleri ve düşük enerji tüketimli mobil teknolojiler de dahil olmak üzere anahtar öneme sahip teknoloji alanlarında pazarın gelişimine yön veren lider oyuncu kimliği taşımaktadır. MediaTek, sunduğu akıllı teknolojilerle insanlara, ufuklarını genişletmek ve hedeflerine kolay bir şekilde erişmek için güç ve ilham kaynağı olur. Yaptığımız her şeyi bunun için yapıyor ve buna ‘Everyday Genius’ diyoruz. www.mediatek.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.