Ukraynalılar sağlık turizmi için Türkiye’yi tercih ediyor

Ukraynalı hastalar Türkiye’yi en çok kanser teşhisi ve tedavisi, ortopedi hastalıklarının tedavisi ve Da Vinci Robot yöntemiyle tedavi için ziyaret etti.

Hastalıklarının tedavisi için başka ülkeleri umut kapısı olarak gören Ukraynalıların sayısı giderek artıyor. Ukrayna vatandaşları arasında sağlık turizmi için en popüler ülke ise Türkiye.

Uluslararası Sağlık Turizmi Doktorları Birliği Başkan Yardımcısı İnna Daşenko, Delo gazetesiyle söyleşisinde, Ukrayna’daki kanser hastalarının yüzde 40’ının, nörolojik hastalıkları olanların yüzde 10’unun, ortopedik hastalıkları olanların yüzde 6’sının, hastalıklarına teşhis arayanların yüzde 8’inin, kemik iliği nakli yaptırması gerekenlerin yüzde 6’sının tedavi için yurt dışına gittikleri bilgisini verdi.

UkraynaHayat’ın haberine göre oftalmoloji (görme yolları hastalıkları), üroloji, solunum sistemi, kulak burun boğaz hastalıklarının tedavisi ve estetik cerrahi için de Ukraynalıların birçoğunun yurt dışını tercih ettikleri belirtildi.

Uluslararası Sağlık Turizmi Doktorları Birliği’nin verilerine göre Ukrayna’da 2017 yılında sağlık turizmi konusunda en popüler ülke Türkiye oldu. Ukraynalı hastalar Türkiye’yi en çok kanser teşhisi ve tedavisi, ortopedi hastalıklarının tedavisi ve Da Vinci Robot yöntemiyle tedavi için ziyaret etti.

Ukrayna’da geçen sene sağlık turizmi için en fazla tercih edilen diğer ülkeler ise İsrail, Letonya, Litvanya, Yunanistan, Polonya, Hindistan, Belarus ve Tayland oldu.

Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti ise termal turizm için Ukrayna vatandaşları arasında en popüler ülkeler olarak kayda geçti. (QHA.com.ua)

Anahtar Kelimeler:
UkraynaSağlık Turizmi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.