“2018 Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü” konusu belirlendi

Sabancı Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü’nün konusu Türkiye ve Dünyada Demokratik Yönelitim ve Birlikte Yaşamaya Yönelik Tehditlerolarak belirlendi. Ödüle son başvuru tarihi 15 Ocak 2018.

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü kapsamında belirlenen temaya en değerli katkıyı yapan bir kişiye Jüri Özel Ödülü verilecek. Makale kategorisinde ise 45 yaşının altında üç genç araştırmacıya ödül verilecek. Makale Ödülleri ve Jüri Özel Ödülü sahiplerini uluslararası ve bağımsız bir jüri belirleyecek.

Ödül Teması

Zbigniew Brzezinski, yirmi yılı aşkın bir süre önce uluslararası toplumun ve özellikle de Batı'nın büyük çaplı zorluklara cevap verme becerisini giderek bastıran bir "küresel kargaşa" yaratacağını söyledi. O zamandan beri, Batı, eşi görülmemiş ve etkili bir güvenlik, ekonomik, insani ve çevresel zorluklarla kendini gösteren çok sayıdaki küreselleşme krizinin pençesinde. Hem batıdaki hem de gelişmekte olan ülkelerdeki mevcut demokrasiler, küreselleşmenin çoklu krizlerini etkili bir şekilde çözmekte başarısız olmasına rağmen, bir siyaset ve yönetişim dalgası yaratılmaya ve popülist hareketler dalgası oluşturulmaya başlamıştı. Hem hükümet içinde hem de muhalefette olan bu hareketler, ekonomi ve siyaset arasındaki demokratik kopuş, mülteci akışı ve çok kültürlülüğün başarısızlığı gibi demokrasiye yönelik zorlukları beslemektedir.

Demokratik yönetişime ve yaşanan bu zorluklara, bunların nedenleri ve etkilerinin yanı sıra teşvik ettikleri hareketlere ve aranabilecek alternatif çözümlere yönelik yol gösterici ve yenilikçi analizler sunan teorik analizler ve yenilikçi önermeler içeren makaleler değerlendirmeye tabi tutulacak.

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü Hakkında:

  • Tüm başvurular, daha önce yayımlanmamış yeni ve özgün eserler olmalıdır. Eserlerde birden çok yazarın imzası bulunabilir.
  • Makaleler akademik yayın formatında ve uzunluğunda olmalıdır (kaynakça dahil çift satır aralıklı 25 ila 35 sayfa).
  • Makalede 500 kelimelik bir özet ve başvuru sahibinin (sahiplerinin) kısa özgeçmişi yer almalıdır.
  • Makaleler İngilizce olarak, Word belgesi formatında aşağıdaki adrese mesaj ekinde gönderilmelidir: award.sabanciuniv.edu
  • Makale kategorisinde, 45 yaşından genç üç araştırmacıya ödül verilecektir. Uluslararası ve bağımsız jüri tarafından başvurular arasından üç makale belirlenecek ve her makaleye 10.000 USD tutarında ödül verilecektir.
  • Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü kapsamında, belirlenen temaya en değerli katkıyı yapan bir kişiye 25.000 USD tutarındaki Jüri Özel Ödülü verilecektir. Jüri Özel Ödülü sahibini aynı jüri belirleyecektir.
  • Daha fazla bilgi için: award.sabanciuniv.edu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.