DİMES’ten eğlenceli ve eğitici bir yeni yıl etkinliği

DİMES, annelere ve çocuklarına yönelik eğlence ve eğitimi bir arada sunan yeni yıl etkinliğiyle, sürdürülebilirlik alanında tüketici odaklı çalışmalarına bir yenisini ekledi. Çocukların hayata başka bakmasından ilham alan, onların hayal kurmasını destekleyen DİMES, Çocuklar Ülkesi Kidzania’da gerçekleştirdiği etkinlikte, anneleri ve çocuklarını ağırladı ve çevre bilincini teşvik edecek bir etkinlik düzenledi. İçtikleri meyve suyunun boş karton ambalajlarını kendi elleriyle hayal ettikleri şeye dönüştüren çocuklar, hem aklındakini hayata geçirmenin mutluluğunu tattılar, hem de ambalaj geri dönüşümünü yaşayarak öğrendiler.

Tetra Pak iş birliğinde, ‘Dönüşüm Doğamızda’ konseptiyle tüketicileri arasında atıklarını ayrı biriktirme, boş karton ambalajı geri dönüşüm kutusuna atma davranışını yaygınlaştırmayı hedefleyen DİMES’in Çocuklar Ülkesi Kidzania’da gerçekleştirdiği eğlence ve eğitim dolu etkinlikte, küçük eller büyük işler başardı.

Etkinlikte, katılımcı annelerle birlikte, hayata başka bakmak, geri dönüşüm ve tekrar değerlendirme (reusage) gibi konu başlıklarında sohbetler gerçekleştirildi.

Anne ve çocukların beraber kaliteli vakit geçirmesi için hazırlanan özel atölye alanında ise çocuklar aileleriyle birlikte DİMES meyve suyu ambalajlarını kullanarak yaratıcılıklarını hayata geçirdiler. Çocuklar yılbaşı ağaçları, hediye paketleri, ağaç süsleri yapıp ailelerine ve sevdiklerine hediye ettiler. Anneler de, çocukları ile beraber katıldıkları aktivitede güzel vakit geçirirken, çocuklar hem onların yaratıcılığını destekleyecek deneyimler yaşadılar hem de geri dönüşüm ve çevre bilincini uygulamalı olarak öğrendiler.

Çevre sürdürülebilirliği alanında daha fazla değer üretmek için, tüketiciler başta olmak üzere, tüm paydaşlarıyla el ele veren DİMES, bu alanda çalışmalarını 2018’de de sürdürecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.