Ameliyatsız burun estetiği her zaman geçerli bir yöntem değil

Her yıl birçok kişi burun estetiğiyle hayalindeki buruna kavuşuyor. Gerek iyi nefes almak gerekse de güzel bir buruna sahip olmak için yapılan burun ameliyatına artık ameliyatsız da çözüm var. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Işıkdemir, bu operasyonun uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekti. Op. Dr. Işıkdemir, “Burun ameliyatı yapamayanlar tarafından ‘ameliyatsız yöntemler’ şeklindeki vaatler fazla abartılmış durumdadır. Burunda çok sınırlı durumlarda bu işlemler uygulanabilir. Burun dolgusu, burun botoksu, burun derisi inceltme enjeksiyonları bu işlemler arasındadır. Bunun kararını sadece uzman bir plastik rekonstrüktif ve estetik cerrah vermelidir” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 6 AY GÖZLÜK TAKILMAMALIDIR”

Ameliyat öncesi ve sonrasında yapılması gerekenleri de dile getiren Op. Dr. Işıkdemir, şunları kaydetti: “Kapalı ameliyat, daha kolay çözülebilecek problemlerde uygulanabilir bir tekniktir. Açık teknikte de burnun her tarafına müdahale yapılabilir. Örneğin, çok asimetrik burun kanadı ancak açık teknikle çözülür. Ayrıca, açık teknikte burun orta bölmesinde kalan iz de çok fark edilen bir iz değildir. Hastalarımız ameliyat öncesinde bitki çayları, balık yağı, E vitamini ve aşırı sarımsaklı ürünleri tüketmekten kaçınmalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlar ise hekime danışılmalıdır. Ameliyat sonrası yaklaşık 6 ay gözlük takılmamalıdır. 3 ay çok basınçlı burun temizliği de yapılmamalıdır. Hekimin verdiği masajlara da uyum sağlanmalıdır. Ayrıca ağrı bu ameliyat sonrası hemen hemen hiç yaşanmaz.”

AMELİYAT SONRASI ÖZGÜVEN ARTIYOR

Ameliyat sonrası hastaların özgüveninin arttığını da vurgulayan Işıkdemir, “Burun, yüzde ilk fark edilen organdır. O yüzden çevre tarafından beğenilmek çoğu zaman özgüven artışı sağlar. Ancak burun estetiği yapılma gerekliliği sadece hastanın isteğine bağlıdır. İnsanlar başkaları eleştiriyor diye bu ameliyatı yapmamalıdır. Sadece kendileri istediği için yapmalıdır. Yani, tamamen kişisel gerekçelerle bu ameliyat yapılmalıdır. Ameliyat sonrasında alçı çıkarıldığında hastalar farklı bir yüz görecekleri için kendilerini bu süreçte psikolojik olarak hazırlamalıdırlar. Olumlu anlamdaki değişiklik bile bir uyum süreci gerektirir. Uzun vadede hastalarımızın hemen hepsinde özgüven artışı yaşanmaktadır” şeklinde konuştu.

“Hasta karar verene kadar özendirici hiçbir telkinde bulunmam” diyen Ahmet Işıkdemir, “Ameliyat öncesi tetkikler ve anestezi muayenesi riskleri en aza indirmek için yapılmakta, problem olması durumunda problem giderilene kadar operasyon ertelenmektedir” diye de sözlerine ekledi.

(Kaynak: ahaberci.com)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.