Liposuction Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction, halk arasında bilinen adıyla yağ aldırma, obezite gibi büyük kilo problemi olmayan ancak bölgesel yağlanmalardan doğal yollarla kurtulamayan bireylerin başvurduğu işlemdir. Klasik yöntemiyle; bölgesel yağların, özel olarak geliştirilen vakum veya enjektörler yardımıyla vücuttan alınması işlemidir.

Bilinmelidir ki bu işlem kilo verdirme işlemi değildir. Liposuction fiyatları uygulanacak alana ve kullanılacak tekniğe göre değişiklik göstermektedir.

Liposuction Neden Yapılır?

Bireyler, genetik faktörler ve yaşam tarzları dikkate alındığında fazla kilolu olmasa da bölgesel yağlanmalardan muzdarip olabilirler ve bu yağlanmalar çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Çözüm olarak liposuction işlemine gidilme sebebi, bireyin bu yağlanmalardan doğal yollarla kurtulamamasıdır.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Bireye özel verilen diyet, spor aktiviteleri uygulamalarına rağmen bölgesel yağ fazlalıklarından kalıcı olarak kurtulamama durumunda yağ aldırma işlemi yapılmaktadır.

Kimler Liposuction Olmalı?

Her şeyden önce liposuction ameliyatının kilo verdirme işlemi olmadığı bilinmelidir; bu işlemde yalnızca fazla yağ doku alınır ve vücuttan uzaklaştırılır. Sağlıklı bir yaşam tarzı olmasına ve egzersiz yapılmasına rağmen yağ birikimlerinden kurtulamayan bireyler bu ameliyatı olabilir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Bu konuda yaygın olarak bilinen 5 yöntem bulunmaktadır. SAL tekniği, lokal veya tam anestezi kullanılarak yapılabilir. İşlem başlamadan önce yağ alınacak alana karışım şeklindeki sıvı enjekte edilir. Ardından bölgede açılan milimetrelik kesiklerden kanal oluşturularak yağ çekme işlemi gerçekleştirilir.

UAL tekniğinde, ultrason dalgaları yardımıyla direkt alınmak istenen yağ doku hedeflenir. Yaygın olarak kullanılan klasik yağ aldırma yöntemine kıyasla daha pratik bir yöntemdir. Çevredeki dokular bu işlemden hiçbir zarar görmez.

PAL tekniği özel kanüller kullanılarak gerçekleştirilir ve daha geniş bir alanda çalışılarak istenmeyen yağlardan kurtulunur.

WAL, deri altına enjekte edilen suyun yardımıyla temizleme mantığına dayanır. Bulamaç haline getirilen yağlar kanüller eşliğinde vücuttan emilir.

Son olarak RFAL tekniğinde, klasik yağ aldırma yöntemi ardından deri altı lazer yardımıyla ısıtılır ve gergin bir hale getirilir. Diğer yöntemlerden farkı cilt dokusunu belirgin şekilde gerginleştirmesidir.

Liposuction Hangi Bölgeler İçin Tercih Edilir?

Özellikle diz içleri, boyun, gıdı, kol, bel, baseni sırt, göbek, bacak bölgeleri için sıklıkla tercih edilir.

Liposuction Öncesi Yapılması Gerekenler

İşlem öncesinde bireyin %30 oranının altında vücut kitle endeksine sahip olması gerekmektedir; yani birey, ideal kilosuna en yakın halinde olmalıdır. Tütün maddeleri kullanımı kesinlikle kesilmelidir; dolaşım sistemini ilgilendiren bir sağlık problemi veya düşük bağışıklık olması durumunda bu detaylar doktorla paylaşılmalıdır. Alerji durumları, varsa kullanılan ilaçlar hakkında bilgi verilmeli; işlemden 2 hafta öncesi itibariyle kan sulandırıcı ve bazı ağrı kesiciler kullanılmamalıdır.

Liposuction Sonrası Yapılması Gerekenler

Genel olarak ameliyat kapsamlı değilse sonrasında yatış yapılmamaktadır. İlk 3-4 gün bölgesel ağrı-sızı olması normaldir; bunun için ağızdan alınan ağrı kesiciler yeterli olacaktır. İlk hafta oluşan şişme ve morluklar zamanla kaybolacaktır. Yağ alınan bölgelerde sarkma gerçekleşmemesi için korse kullanımı gerekmektedir; kullanılan tekniğe göre korsenin kullanım süresi değişmektedir.

Karbonhidrat bakımından zengin gıdalar yerine protein ağırlıklı gıdalar tercih edilmelidir. İyileşme süresince ödeme sebep olacağından dolayı tuz tüketilmemelidir, şişlik şikayetlerinin artması bu sürecin uzaması anlamına gelmektedir. En az 2 hafta boyunca alkol bulunduran yiyecek-içeceklerden kaçınılmalıdır; alkol vücutta dehidrasyona sebep olarak vücudun toparlanmasına negatif etki edebilir.

Liposuction Fiyatları

İşlem ücretlendirmeleri, uygulamanın yapıldığı bölgenin alanına ve uygulama tekniğine göre değişiklik göstermektedir. Liposuction fiyatları hakkında net bir bilgi almak için birlikte çalışacağınız doktor ile görüşmek ve gerekli muayenelerden geçmek gerekmektedir.

https://www.ozanbalik.com/vaser-liposuction-fiyatlari/ bilgi için hemen tıklayın.

Darkroom nedir başlıklı içerik ilginizi çekebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.