Meme Estetiği Operasyonları Hakkında Genel Bilgiler

Meme operasyonları ile birçok kadın hayal ettikleri göğüs görüntüsüne ulaşabiliyor. Doktorlar tarafından meme dikleştirme ya da diğer meme estetik operasyonuna başlanmadan önce kişinin kilosuna, boyuna, yaşına, vücut oranına göre hareket eder.

Meme implantları, tek başına meme büyütme ve meme şekillendirme için tercih edilir. Damla veya yuvarlak şekilli olarak tasarlanır. Böylece kişi hayal ettiği görüntüye kavuşur.

Meme cerrahi müdahale kapsamında değerlendirildiğinde memenin görünümünü iyileştirmek hedeflenir. Bu yüzden hastanın fizyolojisine en uygun biçimde müdahale yapılır.

Meme Büyütme Estetiği 

Kadın bedeninde estetik görünümü tamamlayan parçalar arasında memeler geliyor. Farklı teknikler kullanılarak gerçekleştirilen cerrahi operasyonlar üzerinden meme büyütme uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bazı kadınlarda memeler yapısal olarak küçüktür. Bu yüzden operasyona ihtiyaç duyulabilir.

Meme büyütmek için günümüzde kullanılan yöntemlerden bir tanesi silikon protezlerdir. Meme büyütmede kişinin kendi yağ dokusu gibi dokuların kullanımı da mümkündür.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme ameliyatları hastane ortamında yapılır. Meme protezinin yerleştirilmesi için 4-5 santimlik bir kesi yeterli olacaktır. Kesi yapılan yerden meme protezi meme dokusunun altına yerleştirilir. Farklı dolgu maddeleri olan silikon meme protezleri kullanılır.

Meme büyütme ameliyatları kısa sürmektedir. Vücut yapısına göre küçük olan göğüsler, bireyin kişisel tercihine göre meme büyütme operasyonları ile tamamlanır. Küçük hacimli memeleriniz bulunuyorsa sizde bu operasyondan destek alabilirsiniz.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Estetik doktorunuz isteğiniz doğrultusunda sizlere meme büyütme ameliyatı desteği sunar. Estetik işlem sonrası o bedenle yaşayacak olan kişinin istekleri önemlidir. Göğüs büyütme yöntemleri nelerdir?

  • İmplant tedavisi
  • Yağ enjeksiyonu şeklinde sayılabilir.

Meme büyütme operasyonlarında implant tedavisi de kendi içerisinde farklı dallara ayrılır. Literatürde meme büyütme ameliyatı için genel olarak bu iki yöntem tercih edilir. Doktorunuz vücut şeklinize en uygun seçenekleri sunar.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Bazı insanlar genetik özellikler veya fazla kilo nedeniyle küçük göğüsler ortaya çıkabilir. Özellikle meme küçültme fizyolojik sorunlar yaşayan kadınların tercihidir. Meme küçültme ameliyatı olmayı düşünen kadınlara uygulanan meme küçültme konsültasyonu sırasında ilk olarak hastanın ameliyata uygunluğu değerlendirme altına alınır.

Yapılan fiziksel muayene sırasında hastanın fiziksel sağlığı kontrol edilir. Ayrıca memelerin büyük olması nedeniyle hastanın karşı karşıya kaldığı fiziksel rahatsızlıklarda sona erdirilir. Hasta meme küçültme ameliyatına uygun bulunduğu takdirde planlama aşamasına geçilir. Bilgilendirmede hastaya kaçınması gereken yiyecekler, içecekler ve ilaçlar açıklanır.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatı sonrası genel anestezi almanız nedeniyle ameliyattan sonra yorgun ve uykulu hissedebilirsiniz. Meme küçültme ameliyatı sonrası eve döndükten sonra, kesilerinizi ve dikişlerinizi korumak için pansuman yapmayı unutmamalısınız. Operasyon sonrasında meme küçültme görünümü ile uygunluk değerlendirilmesi yapılır.

Operasyon tamamlanınca ameliyat sonrası talimatlarınıza dikkat etmelisiniz. Reçeteli ağrı kesici ilaçlar meme küçültme operasyonu sonrasında sıklıkla tercih edilir. Hekim önerisi doğrultusunda kanama risklerinin azaltılması için kan sulandırıcı ilaç kullanımından mutlaka uzak durmalısınız.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatı, sarkmanın derecesine göre uygulanmaktadır. Ameliyatta sarkan fazla doku ve deriler toparlanır. Böylece meme dik bir hale gelir. Ameliyatın ardından hastaların bir gece hastanede kalması gerekir. Kadınlar tarafından tercih edilen meme dikleştirme ve meme toparlama operasyonları yardımıyla aradığınız estetik özelliklere kavuşabilirsiniz.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme dikleştirme ameliyatı meme küçültme ameliyatıdır. Meme dikleştirme ameliyatı daha çok doku fazlalığı nedeniyle sarkan ciltlere yapılır. Kanuna göre meme dikleştirme da 18 yaşından ufak kişilere uygulanmamaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.