Saç Ekimi Doktoru Aycan Işık: Saç Ekiminden 20 Gün Sonra Hafif Egzersizler Yapılabilir

Saç ekiminde gelişmiş teknolojileri kullanan ve saç ekimi uygulamalarında başarı elde eden Saç Ekimi Doktoru Aycan Işık, saç ekiminden 20 gün sonra hafif egzersizler yapılabildiğini ifade etti. “Yoğun egzersiz, ekim yapılan bölgenin zarar görmesine neden olabilir.” diyen Işık, “Saç ekimi öncesi ve sonrası hekim tarafından belirtilen hususlara dikkat edilmeli. Aksi halde saç ekiminde başarı elde etmek mümkün olmayabilir. Ekim sonrasında ilk 10 gün boyunca ekim yapılan alanın korunması çok önemli. Bunun yanı sıra belirli bir süre yoğun ve yorucu egzersizler kaçınmak gerekiyor.” ifadelerinde bulundu.

Belirli Bir Süre Yoğun Egzersizlerden Kaçınılmalı, Hafif Egzersizler Yapılmalı

Saç ekimi yapılan alanın korunması gerektiğini belirten Aycan Işık, “Özellikle ekimden 20 gün sonra hafif egzersiz yapmaya özen gösterilmeli. Bu süreden önce hiçbir şekilde egzersiz yapılmamalı. Aksi halde ekim yapılana alana zarar gelebilir. Ekimden sonraki 4 ila 6 hafta boyunca saç derisi yoğun güneş ışınlarından korunmalı.” sözleriyle önemli açıklamalarda bulundu.

Ekimin 3. Gününde Saç Yıkanabilir, Hafif Yıkama Yapılmalı

“Saç yıkaması, ekimin 3. gününde yapılmalı. Daha öncesinde kesinlikle ekim yapılan alan sıvı ile temas ettirilmemeli. Daha sonra bu yıkama işlemi tekrarlanmalı. İlk 5 gün içinde yapılan yıkamada çok hassas bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini söyleyebilirim. Kafaya kesinlikle basınç uygulanmamalı. 5. günden sonra basınç hafif bir şekilde arttırılabilir.”

Ekimden Sonraki 10 Gün Boyunca Ekim Yapılan Alan Korunmalı

Ekimden sonraki ilk 10 gün boyunca ekim yapılan bölgenin darbe, sıvı ile temas gibi durumlardan korunması gerektiğinin altını çizen Aycan Işık, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Saç ekimi uygulaması kadar uygulama sonrasında yapılacaklar da önem arz ediyor. Bu nedenle hekim tarafından belirtilen hususların her birine uyulmalı ve saçsız ekim yapılan alana büyük bir önem verilmeli. Biz de saç ekimi öncesi ve sonrası hastalarımızı uyarıyor, dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi veriyoruz. Ayrıca uygulama sonrası görülebilecek komplikasyonlar ile ilgili hastalarımıza gerekli bilgileri veriyoruz. Hastaların saç ekimi uygulaması noktasında bilinçlendirilmesi bir hayli önemli.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.