Ofis Mobilyası Alışverişlerinde Sandalye Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ofis dekorları ve ofis mobilyalarının kullanışlılığı çalışanların verimini etkilemektedir. Mobilyaların kullanışlı ve rahat olması, ofis dekorunun iç açıcı ve pozitif enerji veren bir dekor olması hem verimliliği hem de çalışanların psikolojisini olumlu etkilemektedir. Bu nedenle çalışanları ve firmasının verimliliğini düşünen işverenler ofis mobilyalarını seçerken doğru, rahat, kullanışlı ve kaliteli mobilyalar seçmeye özen göstermelidir. Ofiste geçirilen sürenin uzun olması nedeni ile çalışanların sağlığının korunması da bu mobilyaların kalitesine ve rahatlığına bağladır. Zivella bu noktada ofis çalışanları için hem ergonomik hem de modern-şık ürünlerini kullanıcılarına sunmakta. Peki, ofis mobilyası alışverişinde sandalye seçimi yaparken nelere dikkat edilmesi gerekmektedir? İşte cevapları…

Fonksiyonel Mobilyalar

Ofislerde kullanılacak olan mobilyaların ve sandalyelerin çalışanların işlerini engellemeyecek hatta kolaylık sağlayacak biçimde olması gerekmektedir. Çalışmayı kolaylaştıracak, çeşitli saklama alanları sunacak mobilyalar iyi bir tercih olacaktır. Örneğin; çalışma masalarının yanında bulunacak olan çekmeceli raflar oldukça fonksiyonel mobilyalardır.

Kaliteli Malzemeden Üretilen Mobilyalar

Ofislerde kullanılacak mobilyaların kaliteli malzemelerden üretilmiş olması mobilyaların dayanıklı olmasını sağlar. Dayanıklı mobilyalar hem çalışanların işlerini engelleyecek hasarlara yol açmaz hem de işverene ekstra masraf çıkmasını engeller. Kaliteli mobilyalar işveren için ilk aşamada çok masraflı gözükse de uzun vadede daha mantıklı bir tercihtir.

Konforlu Sandalyeler

Çalışanlar için ofislerdeki en önemli mobilya tartışmasız sandalyedir. Ofis çalışanlarının büyük bir kısmı günlerinin çoğunu sandalyelerde geçirir. Bu nedenle sandalyelerin kaliteli ve konforlu olması gerekmektedir. Ofis koltuğu ve sandalyeler çalışanların sağlıkları için oldukça önemli hususlardır. Kişilerin gün içerisindeki oturma pozisyonları ve sandalyenin rahatsızlığı çeşitli hastalıklara neden olabilmektedir. Hem çalışanların hem yöneticilerin hem de gelen misafirlerin rahatlığı için ofis koltuklarının ve sandalyelerinin konforlu ve kaliteli olması gerekmektedir.

Dekoratif Mobilyalar

Ofisinizde kullanacağınız her mobilyanın birbiri ile uyum içerisinde olması gerekir. Mobilyaların birbiri ile uyumlu ve dekoratif olması ofisinize modern bir görünüm katmakla birlikte çalışanlarınız için hoş bir hava yaratır. Ofisinizde kullanacağınız mobilyanın estetik ve tasarımsal unsurlara sahip olması hem çalışanlarınız hem yöneticileriniz hem gelen misafirleriniz için birçok olumlu izlenim yaratacaktır.

Ofis sandalyesi seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç unsur vardır. Bunları aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

  • Ofis sandalyelerinin yapısı gereği vücut ağırlığına karşı dirençli olması gerekir.
  • Ofis sandalyeleri farklı bedendeki kişiler için uygun tasarlanmalıdır.
  • Tercih edeceğiniz ofis sandalyelerinin bel desteği olması gerekmektedir.
  • Kol yüksekliği ayarlanabilmelidir.
  • Tercih edeceğiniz ofis sandalyesinin yüksekliği ayarlanabilir olmalıdır.
  • Bel ve sırt ağrısı gibi sorunlar yaşanmaması için sandalyenin beli kavraması ve desteklemesi gerekmektedir.
  • Tercih edeceğiniz kumaşın özelliklerini iyi araştırıp, terletmeyen ve rahatsız etmeyen bir kumaş tercih etmeniz gerekmektedir.
  • Ofis sandalyesinin kaliteli malzemeden yapılması ve uzun ömürlü olması işverenler için oldukça önemli bir husustur. Ofis sandalyesi seçerken mutlaka kalitesine ve garanti süresine dikkat etmelisiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.