Kaliteli eşofman modeli nasıl olmalı?

Eşofman, rahatlık açısından tercih ettiğimiz ürünlerden biridir. Günlük yaşantımızda sık sık kullandığımız bir ürün olduğu için kaliteli olması da önemlidir. Spor yaparken veya rahatlığı nedeni ile evde vakit geçirirken eşofman giymeyi tercih ederiz. Günlük kullanım için kalın kumaşları, spor yaparken ise daha ince kumaşlı ürünleri kullanmamız gerekebilir.Bir eşofmanda dikkat etmemiz gereken ilk unsur terletmemesi olmalıdır. Spor yaparken vücut ısımız yükselir ve terleriz. Bu yüzden alacağımız eşofman da terletmemeli ve üzerimize yapışıp bizi rahatsız etmemelidir. Hava alan, terletmeyen ve çok kalın olmayan eşofmanlar spor yapmak için ideal eşofman modelleridir. Yapılan spor ağır bir sporsa daha ince kumaşlı modeller tercih edilmelidir. Kalın ve ağır kumaşlar, spor yaparken rahatsız edebilir.

Spor dışında da sıklıkla eşofman kullanıyoruz. Son yıllarda eşofman modelleri modaya daha uygun hale geldiği için iş yerlerinde, eğlence yerlerinde, okullarda fazlasıyla görmekteyiz. Her ne açıdan kullanıyor olursak olalım eşofman üretilirken kullanılan kumaş sağlığımız için dikkat etmemiz gereken bir konudur. Kalitesiz bir eşofman kumaşı sağlığımız için tehdit unsuru olabilmektedir. Çünkü tenimizle temas halindedir ve bu nedenle cilt sorunlarına yol açabilir. Günümüzde eşofman üreticileri de bu tercihlere uygun eşofman modelleri üretmektedir. İstediğimiz ürünü kullanma amacımız ve sağlığımıza uygun olarak kolaylıkla tercih edebiliriz.

En iyi eşofman kumaşı hangisi?

Ev içinde giyeceğimiz kumaşın en sağlıklısı olarak betimleyeceğimiz kumaş türü pamuktan üretilen kumaşlardır. Pamuktan üretilen kumaş hem terletmemesi hem de kokmaması açısından kolaylık sağlamaktadır. Ancak içerisinde polyester olan kumaşlar tercih edilmemelidir. %100 pamuk içeren ürünleri tercih etmek daha uygun olacaktır.

Spor veya koşu yaparken giyinebilecek eşofmanlarda pamuk/polyester veya pamuk/polyamid karışımlı veya likralı olanları tercih etmek daha doğru olacaktır. Aktif bir şekilde spor yaparken eşofmanlar gerilebilir ve bu yüzden kumaş içinde bulunan sentetik elyaflar sağlam olduğu için kumaşın yırtılmasını ve yıpranmasını engelleyecektir. Ayrıca kumaştaki likra sayesinde de kumaş esneklik kazanacak ve esneme sonrası normal haline geri dönmesini sağlayacaktır.

Eşofman alırken kalitesinin yanı sıra rahatlığı da önemli unsurlardan biridir. Hareketimizi kısıtlayacak ve esnek olmayan kumaşlar rahatsız eder. Bu yüzden esnek kumaştan üretilen eşofmanlar daha rahat olmanızı sağlayabilirler.

Eşofman takımı imalatçıları da bu yönde ürünler üretmektedir. Sizde eşofman alacağınız zaman kaliteli eşofman üreten imalatçılardan rahatlıkla bulabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.