Babalarımız İçin Kalp Sağlığı Önerileri

Babalarımız İçin Kalp Sağlığı Önerileri …

Her yıl Haziran ayının 2. Pazarı “ Babalar Günü” olarak kutlanırken bu yıl pandemi nedeniyle bir çok babamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kardiyoloji Uzmanı Dr Emre Ertürk hem bir baba hem de bir kalp doktoru olarak babalarımız ve onları seven evlatları için kalp sağlığı konusunda önemli  hatırlatmalar yaptı.

“Kalp hastalığı, Dünya’da her dört erkekten birini öldüren, önde gelen ölüm nedenidir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, ani kardiyak olayların yüzde 70'inden fazlası erkeklerde meydana gelir ve koroner hastalıktan aniden ölen erkeklerin yarısında daha önce hiçbir semptom yoktur.

Kalp hastalığı riskini önemli ölçüde azaltabilecek basit adımlar vardır.

Göbek yağı özellikle erkeklerde kalp hastalığı söz konusu olduğunda ölümcüldür

Harvard Üniversitesi'nden 2014 yılında yapılan bir çalışma, düzenli kilo antrenmanı yapan yaşlı erkeklerin, aerobik egzersizler yapmak için aynı süreyi harcayanlara göre daha az göbek yağı olduğunu göstermiştir.

 Uygun  şekilde, düzenli aerobik aktiviteler ve ağırlık çalışmalarından oluşan kombinasyonlar iyi sonuç verebilir.

Baba o sigarayı söndür demelisiniz!

Tütün kullanımının kansere yol açtığını hepimiz biliyoruz. Ama aynı zamanda kalp hastalıklarına da büyük katkı sağlıyor.

Sigarayı bırakmak kalp sağlığı için alabileceğiniz en büyük kararlardan biridir. Sadece birkaç yıl içinde, kalp hastalığı ve felç riskiniz önemli ölçüde düşecektir.

Trans yağlardan uzak durun

Trans yağlar arter tıkayan LDL kolesterolü arttırır, koruyucu HDL kolesterolü azaltır, arterlerin astarına zarar verir ve arteriyel plağın dengesini bozabilen ve kalp krizine veya inmeye yol açabilen iltihaplanmaya neden olur.

Birçok gıda üreticisi trans yağları kullanmayı azaltmış olsa da, az miktarda bile tüketimi kalp hastalığı riskinizi önemli ölçüde artırabilir. Trans yağlardan elde edilen kalorilerde sadece yüzde ikilik bir artış koroner hastalık riskini yüzde 29'a kadar artırabilir

Alışveriş yaparken İçerik listelerinde 'kısmen hidrojene' kelimeleri olan paketlenmiş yiyecekleri yemeyin ve bir restorandaysanız  trans yağsız olduğunu söylemedikçe, dışarıda yemek yerken kızarmış yiyeceklerden uzak durmaya çalışın.

Babaların  ve diğer herkesin koroner hastalıklarla savaşabilmesinin en etkili yolu, ilk etapta bunu önlemeye yardımcı olan yaşam tarzı seçimleri yapmaktır.

Babalar günü, baba şefkati ile bir canlıya kol kanat gerenlere kutlu olsun… “

Bizde kıymetli doktorumuzun babalar gününü kutluyor ve çok teşekkür ediyoruz .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.