Çocuk kanserleriyle mücadelede başarının yolu farkındalık ve erken teşhisten geçiyor

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) "15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü" etkinlikleri kapsamında Bakırköy Belediyesi işbirliği ile "Farkında Ol, Kansere Karşı Bizimle Ol!" isimli bir seminer düzenliyor. Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Eğitim Salonu'nda saat 14:30'da başlayacak olan seminerde çocukluk çağı kanserleri, beslenme ve kronik hastalıklarda çocuk psikolojine dair önemli bilgiler paylaşılacak. Seminer, herkesin katılımına açık.

KAÇUV’un Ford Otosan ile birlikte hayata geçirdiği ve gezici bir kafe olarak hizmet veren “Umut Kafe” de 12-19 Şubat tarihleri arasında yine Bakırköy’de Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’nin bahçesinde, kanser tedavisi gören çocukların maddi açıdan zorluk çeken ailelerine ek gelir sağlamak üzere ziyaretçilerini bekleyecek.

Dünyada yılda 350 bin çocuk (15 yaş altı), Türkiye’de ise yaklaşık 3 bin 500 çocuk yeni tanı konarak, kanser tedavisi görüyor. Maddi sorunları nedeniyle kanser tedavileri aksama riski taşıyan çocuklar ve ailelerine destek sağlamak amacıyla 2000 yılında kurulan KAÇUV; toplumun, çocukluk kanserleri hakkında bilinçlenmesini sağlamak ve hastalıkta erken teşhisin önemine dair farkındalık yaratmak adına “Farkında Ol, Kansere Karşı Bizimle Ol!” isimli bir seminer düzenliyor. “15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü" etkinlikleri kapsamında Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Eğitim Salonu'nda saat 14:30'da başlayacak olan seminerde; Kanserli Çocuklara Umut Vakfı(KAÇUV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız “Çocuklarda Kanser”, Dr. Begüm Şirin Koç “Çocuklarda Beslenme” , Uzman Psikolog Medya Ayşe Güner ise “Kronik Hastalıklarda Çocuk Psikolojisi” konularında bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacaklar.

Erken teşhis ve farkındalıkla kanserden korkma!

Türkiye’de kanser hastası çocuklarla ilgili resmi bir istatistik yok. Tam sayı bilinmese de her yıl 3.000’e yakın çocuğun kanser hastalığına yakalandığı tahmin ediliyor. Teşhis genellikle ilk beş yılda konuluyor. Kanser tanı ve tedavisinde kaydedilen önemli gelişmeler ile erken teşhis konan çocukluk çağı kanserlerinin sağ kalım oranlarının yüksek olması erken teşhis ve farkındalığın önemini gözler önüne seriyor. Erken teşhis ise farkındalık çalışmaları ve eğitimin yaygınlaştırılması ile mümkün. Bu nedenle de bu hastalıklara ilişkin bulgu ve belirtilerin kişiler tarafından bilinmesi, hızla tanıya gidilmesi ve bu hastaların tedavilerinin tam teşekküllü Onkoloji merkezlerinde yapılması, hastalıkla mücadelede başarıya ulaşılabilme açısından da büyük önem taşıyor.

Umut Kafe de Bakırköy’de ziyaretçilerini bekleyecek!

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) Ford Otosan’ın desteği ile hayata geçirdiği gezici “Umut Kafe” de, “15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü" etkinlikleri kapsamında 12-19 Şubat tarihleri arasında Bakırköy’de olacak.

Kanser tedavisi süren çocukların ailelerine iş ve maddi destek sağlamak üzere gezici bir kafe olarak hizmet veren Umut Kafe, Veli Efendi Hipodromu’nun hemen yanındaki Bakırköy Belediye Tıp Merkezi’nin bahçesinde bir hafta boyunca ziyaretçilerini bekleyecek.

Panel Programı:

Tarih: 15 Şubat Perşembe, Saat 14:30

Yer: Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Eğitim Salonu*

Sakızağacı Mahallesi, Kennedy Caddesi, No:99 Bakırköy/İstanbul

*Saat 14.00’te Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan ücretsiz servis kalkacaktır.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Hakkında:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı; Maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır.

Aile Evi Hakkında:

2012 Mart ayında düzenlenen kampanyalar ve İstanbul Valiliğinin destekleri ile inşa edilen Aile Evi, ihtiyaç sahibi olan kanserli çocuk ve ailelerine tedavi sırasında hiç bir ücret ödemeksizin konaklama, mutfak ve banyo hizmeti sağlıyor. Aile Evi 2 adet tek kişilik, 12 adet çift kişilik odaları ile 14 odadan oluşuyor. Aile Evi’nde kalan hasta çocuklar için bir oyun odası ve oyun bahçesi bulunuyor. Ayrıca çocukların yaş grupları doğrultusunda oyun odası içerisinde bilgisayar, dvd ve televizyon bulunuyor. Bütün odalarda banyo, buzdolabı, televizyon ve klima olan mekânda, misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, ortak alan bir mutfak ve çamaşırhane de hizmet veriyor. “Aile Evi projesi” ile gıda, giyecek gibi yardımların yanında hem çocuklar hem de ebeveynleri için psikolojik destek hizmeti de verilerek bu zorlu süreçte ailelerin yanında oluyor. “Aile Evi” çalışmalarının en öncelikli hedefi projenin genişletilerek daha çok aileye ulaşılması.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.