Dört Boyutlu Ultrason Özellikleri ile Güvenilir Gebelik

Ultrason cihazları çok çeşitli sebeplerden dolayı tercih edilmektedir. Gebelik döneminde bebeği kontrol etmek için ise dört boyutu ultrason tercih edilmektedir. Bu ultrason çeşidi sayesinde bebekle ilgili detaylı bilgilere ulaşılır.

Dört Boyutlu Ultrason Nedir?

Bebeğin anne karnında derinlik boyutlarını ve uzunluk boyutlarını tespit edebilmek adına doktorlar tarafından 4 boyutlu ultrason uygulaması yapılmaktadır. Anne karnında bulunan bebeğin baş, el ya da ayak hareketleri de izlenir.

4D Ultrason Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Tercih Edilmelidir?

Dört boyutlu ultrason görüntülemesi genel olarak doktorun tavsiyesine yönelik bakılmaktadır. Ancak pek çok kişide gebeliğin 19. ve 24. haftaları arasında tercih edilmektedir. Bu haftalar aralığında çok daha gerçekçi sonuçlar elde edilir.

4 Boyutlu Ultrasonun Klasik Ultrason Yönteminden Farkı Nedir?

Her ultrason cihazının birbirinden farklı işlevleri bulunmaktadır. Klasik ultrason yöntemleri bebeğin karın bölgesindeki yerini tespit ederken dört boyutlu ultrason bebeğin hareketlerine kadar her şeyi net bir şekilde ekrana yansıtmaktadır. Bebeğin dış görünüşü, boyutu, hareketleri tespit edilebilmektedir.

CYBH Testi Nedir?

Son dönemlerde gittikçe yaygınlaşmaya başlayan cinsel yolla bulaşan hastalıklar erken teşhis edildiği takdirde kişiye bir zarar vermeyecektir. Bu anlamda cybh testi uygulanmaktadır. Bu test aracılığıyla kişide görülen herhangi bir cinsel yolla bulaşan hastalık tespit edilmektedir. Yani genel bir ters olduğu söylenebilir.

CYBH Testi Nasıl Uygulanır?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkları tespit edebilmek adına çeşitli yöntemler uygulanırken en çok tercih edilen yöntemlerden cybh testi uygulanmaktadır. Bu test için genital bölgeden pamuklu çubuk aracılığıyla akıntı alınır. Pamuklu çubuk laboratuvara gönderilir ve herhangi bir hastalığın olup olmadığı tespit edilir.

Hangi CYBH Testlerini Yapmalıyım?

Kişiler genel anlamda vücudunda gösterdiği belirtilere yönelik olarak CYBH testi uygulatılabilmektedir. Bu sebeple ilk olarak kadın doğum uzmanına ya da üroloji doktoruna gitmek gerekir. Doktora şikayetleri belirttikten sonra hangi testin uygun olduğu doktor tarafından söylenecektir.

En Çok Yapılan CYBH Testleri Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar çok çeşitli hastalıklara tespit etmektedir. Bu anlamda en çok yaptırılan cybh testi, AIDS, HPV, kasık biti, Hepatit C, Hepatit B, çıban gibi testlerdir. Çünkü bunlar en çok yaygın olan hastalıklardır.

Alerji Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kişilerde hem doğuştan hem de sonradan alerjiler oluşabilmektedir. Alerjilerin çok çeşitli yan etkileri vardır. Bu anlamda alerji testi uygulanarak kişiler neye alerjisi olduğunu öğrenebilir. Alerji testi deri üzerine uygulanan çizik testi ile kolayca yapılabilmektedir.

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Şu an çok çeşitli sebeplerden dolayı alerji görülebilmektedir. İlaç alerjisi, böcek alerjisi, polen alerjisi, lateks alerjisi, evcil hayvan alerjisi, toza alerjisi, cilt alerjisi ya da besin alerjisi en çok görülen alerji arasında yer alır. Ancak çok daha çeşitli alerji tipleri bulunmaktadır.

Alerji Testi Aç Karnına Mı Yapılır?

Alerji testleri kişinin neye alerjisi olup olmadığını tespit etmek adına yapılmaktadır. Kişiler alerji testi için herhangi bir ön hazırlık yapmasına gerek yoktur. Yani alerji testi hem açken hem de tokken yapılabilmektedir. Açlık ya da tokluk durumunun teste bir etkisi yoktur. Bu anlamda kişiler kendini nasıl rahat hissediyorsa o şekilde teste gidebilir.

İlaç Alerji Testi Nasıl Yapılır?

İlaç alerji testi en çok tercih edilen testler arasında yer almaktadır. Deri yama testi ya da prick testi ile ilaç alerji testi kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu anlamda kişiler hangi ilaca ya da ilaç içerisinde kullanılan hangi maddeye alerjisi olduğunu kolayca öğrenebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.