Kardiyoloji; Güzellik İçin Önemli!

Sağlıklı kalp eşittir sağlıklı cilt olduğunu biliyor muydunuz? İstanbul/Türkiye’nin ünlü Kardiyoloji Uzmanı Dr Emre Ertürk’ten hiç bilmediğimiz önemli bir bilgi daha edindik.Meğer cilt güzelliğinin anahtarı da kalp sağlığından geçiyormuş…

“Kalp sağlığınız cildinizin genel görünümüne önemli bir katkıda bulunur.

Günlük aktivitelerinizin veya rejiminizin getirdiği kardiyovasküler faydalara bakarken, muhtemelen cildinizi düşünmüyorsunuzdur. Kalbiniz kanı her pompalandığında, cildinizin canlı katmanlarına oksijenli kan ve besin maddelerinin verilmesine yardımcı oluyor.Cildiniz, oksijen ve besin maddelerinin cildinizin nasıl göründüğüne katkıda bulunan hücrelere taşınmasına yardımcı olan çok karmaşık bir kan damarı sistemi içerir. Kan akışınız iyileştiğinde ve oksijen bakımından zengin kan hem cildinize hem de kaslarınıza verildiğinde, egzersiz sonrası o harika ışıltıyı yaşarsınız. Size pembe yanaklar ve daha genç bir görünüm veren bir görünüm. Hepsi kalbiniz sayesinde!

Kalbiniz de kolajeni artırmaya yardımcı olur.

Çok çalıştığında ve kan akışını iyileştirdiğinde, doğrudan cilde verilen ilave kan, oksijen ve besin kaynağı da kollajen üretiminizi iyileştirmeye yardımcı olur. Ve hepimiz cilt söz konusu olduğunda kolajenin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Cildinizi dolgun tutmaya yardımcı olur ve daha pürüzsüz bir görünüm sağlar. Kollajen, genç bir görünümün anahtarıdır. Amino asitlerden oluşan bir proteindir ve vücudunuzda bulunan proteinlerin yaklaşık% 30'unu oluşturur. Cildinize gelince, kolajen cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur ve cildin elastikiyeti için önemlidir. Aynı zamanda cildin esnekliği ve sıkılığı için de anahtardır.

Kalp, bir bütün olarak vücut için sağlıklı dolaşımdan sorumludur. Ve cildinizin daha parlak görünmesini sağlayan bu dolaşımdır. Ancak bu sadece oksijen ve besin sağlamak için kan akışınızı arttırmakla ilgili değildir. Aynı zamanda atık ürünleri çalışan hücrelerinizden uzaklaştırmakla da ilgilidir. Bu atık ürünler, erken yaşlanmanın bir nedeni olan serbest radikalleri, cildin ve vücudun bir bütün olarak diğer bozukluklarını içerebilir. Her şey, vücudunuzun hücresel kalıntıları sisteminizden temizlemesine yardımcı olmak, elinizden gelenin en iyisini yapmak ve hissetmek adına. Cildinizi içten dışa doğru temizlemenin bir yolu olduğunu düşünün.

Kalp kan pompalanmasını sağlamak için başka bir neden olarak, sağlıklı bir kalp saçlarınız için de harikadır. Cildiniz için harikalar yaratan bu gelişmiş kan akışı saçınıza da faydalı.Saçınızı daha güçlü ve sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir. Aynı oksijenli kan ve besinler saç köklerinizi de uyarmaya yardımcı olur. Bu olduğunda, saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olabilir.

Unutmayın, egzersiz yapmak ve kalbinizi pompalamakla ilgili en önemli şeylerden biri, stresi hafifletmeye yardımcı olmasıdır. Düşük stres seviyeleri rahatlamanıza, daha iyi uyumanıza ve cildinizin sizi kesinlikle yaşlandırabilecek kaş çatmış, stresli görünümü almasını engellemenize yardımcı olur. Ve daha az stresin saçların kırılgan hale gelmesini ve dökülmesini önlediği bilinmektedir.

Yani, güzellik adına, formda kalmak, kalbinizi olabildiğince sağlıklı tutmak için daha fazla egzersiz yapmak ve sağlıklı bir kalbin sunduğu harika ödülleri toplamak. Sadece içeride değil, dışarıda da. Sağlıklı bir kalp = sağlıklı bir cilt.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erdoğan ermiş 2 yıl önce

Bilgileriniz için çok teşekkürler sağolun başarılar