İstatistiklere göre pas yüzdesinde Beşiktaş, hava toplarında Trabzonspor öne çıktı

Süper Ligde ilk devre geride kalırken, takımların ilk yarıda gösterdikleri performanslarla ilgili rakamsal veriler de ortaya çıktı. Medyada çıkan haberleri inceleyen Interpress’in WhoScored.com’dan almış olduğu verilere göre, ilk yarının topa en fazla sahip olan takımı yüzde 57,7 ile Beşiktaş oldu. Bu alanda ikinci sırada yer alan Galatasaray yüzde 56,3 oranında topa sahip olurken, üçüncü sırada ise yüzde aynı ortalama ile Fenerbahçe’nin geldiği belirlendi. Ligin ilk yarısını lider kapatan Başakşehir topa sahip olmada yüzde 55,9 ile dördüncü sırada yer alırken, ligde kötü günler geçiren Antalyaspor’un yüzde 52,1 ile bu alanda ilk beşe girmesi dikkat çekti.

İstatistiklere göre Beşiktaş maç başına şut ortalamasında da 17,8 şut ile ilk sırada yer alırken, Siyah Beyazlıları 14 şut ortalaması ile Galatasaray takip etti. Osmanlıspor ligin alt sıralarında olmasına rağmen maç başına 13,4 şut ortalaması ile üçüncü sırada yer aldı. Maç başına 13,2 şut ortalaması yakalayan Fenerbahçe ve Konyaspor ise ilk beşte yer alan diğer takımlar oldu.

PAS YÜZDESİNDE BEŞİKTAŞ, HAVA TOPLARINDA TRABZONSPOR ÖNE ÇIKTI …

Söz konusu istatistiklere göre, pas yüzdelerine bakıldığında ilk sırada yüzde 84,5 ile yine Beşiktaş bulunurken, yüzde 84,4’lük pas yüzdesiyle Başakşehir ikinci sırada yer aldı. Fenerbahçe yüzde 83,1 ile üçüncü, Galatasaray ise yüzde aynı yüzde ile dördüncü oldu. Yüzde 80,9 pas yüzdesiyle Antalyaspor ise beşinci sırada yer aldı.

Hava topu kazanma istatistiklerine bakıldığında yüzde 58,3 ile Trabzonspor bu alanda ilk sırada gelen takım oldu. Bordo Mavilileri yüzde 53,6 ile Galatasaray takip ederken, Yeni Malatyaspor da yüzde 52,3 ile en çok hava topu kazanan üçüncü takım oldu. Bu alanda ilk beşte yer alan diğer iki takım ise sırasıyla yüzde 52 ile Beşiktaş ve yüzde 51,7 ile Kasımpaşa takımları olarak belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.