İtalya’da eğitim görmek

İtalya’yı övmek dünyadaki en zor şeylerden biri olabilir çünkü kültür, tarih ve birçok alanda fazlasıyla zenginliğe sahip bir ülke. Bir yerden başlayacak olursak: Da Vinci, Borgia, Versace ve Vivaldi gibi bir dizi ünlü İtalyan insanlarını tanıyor musunuz? Yoksa sadece Mimarlık, Müzik, Mühendislik ve Moda gibi devrim yaptıkları alanlarını mı biliyorsunuz? Sadece muhteşem manzaralara, UNESCO Dünya Mirası listeleri ya da makarnalarıyla, şaraplarıyla veya el jestleriyle İtalyanların ne kadar harika olduklarına odaklanabilirdik. Ama bu çok lüzumsuz olurdu.

Neden İtalya’da eğitim görmelisiniz?

İtalya dünyadaki en eski üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır, University of Bologna; başlangıcından bu yana, eğitim sisteminin hızla büyüyüp ve gelişmesine büyük bir katkısı oldu ve böylelikle İtalya’da eğitim kalitesi arttı. Öğrenci indirimleriyle, binlerce lisans ve yüksek lisans dereceleriyle, güzel ve farklı bir ülke olmasından dolayı, öğrencilerin İtalya'yı varış noktası olarak seçmelerine şaşmamalı. İtalya'da öğrenim görmek kadar güzel bir deneyimin ne olabileceğini ifade etmek bizim için çok zor olabilir ama siz bu deneyimi yaşadığınızda ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

İtalya’da okuyabileceğiniz bölümler:

İtalya'nın birçok öncüsünün yayınladıkları makaleler dikkate alındığında, “en çok araştırılan” alanların listesi bu kadar geniş ve kapsamlı değildir. İtalya'daki en popüler Yüksek Lisans çalışma alanları şunlardır:

-Economics

-Area & Cultural Studies

-Architecture

-International Relations

-Fashion Design

-Business Administration

İtalya’da okuyabileceğiniz başlıca şehirler: İtalya'daki en büyük üniversiteler genellikle büyük şehirlerde bulunur. Hangisinin iyi olduğundan emin değilseniz ya da yalnızca yaşam masrafları ve coğrafya ile ilgili ayrıntıları araştırıyorsanız, bu şehirlere de göz atabilirsiniz:

-Milan

-Rome

-Bolzano - Bozen

-Bologna

-Florence

Hangi üniversiteler İtalya'da okumak için idealdir?

Yalnızca en iyi üniversitelere gitmek isteyen öğrencilerdenseniz ve gideceğiniz şehri veya sizin için en uygun eyaleti göz ardı ederseniz, bu çok sayıda önerilen üniversitelere göz atabilirsiniz:

Pratik Bilgiler

İtalya’daki üniversitelere nasıl başvuru yapılır?

İtalya’da başvuru süreci biraz karmaşık olabilir ama biz bu süreci yardım etmek ve kolaylaştırmak için buradayız.

İlk olarak üniversitenizle bağlantı içerisinde olmalısınız ve üniversiteden kabul almak için uygun niteliklere sahip olup olmadığınızı kontrol etmelisiniz. Bu süreç, üniversitenin size geri bildirimde bulunacağı ve tüm standartlara uyup uymadığınızı söyleyeceği bir ön değerlendirme ile temsil edilir.

Daha sonra, İtalyan büyükelçiliğinizde veya konsolosluğunuzda bir ön başvuru talebi göndermeniz ve başvurunuzu daha sonra yönetmelerine izin vermeniz gerekecektir.

Ağustos sonunda, elçiliğin veya konsolosluğun sayfasında, kabul edilen adayların bir listesi yayınlanacaktır.

Başvurunuzla birlikte sunmanız gereken bazı belgeler şunlardır:

-Kimliğiniz

-Pasaport tipi bir fotoğraf

-Akademik transkriptleriniz

-Üniversite başvuru formunuz

-Akademik müfredatınıza göre, tamamladığınız derslerin veya eğitim etkinliklerinin saatlerini içermesi gereken ayrıntılı bir çalışma programı veya ders açıklaması

-Özgeçmişiniz

-Tavsiye mektubu

-Motivasyon mektubu

-Dil yeterlilik belgesi (İngilizce veya İtalyanca)

-Mimari, Kent Planlama veya Tasarım programlarına başvuruyorsanız portföyünüz

-Resmi SAT veya ACT puanları.

Bir İtalyan üniversitesinden hak kazandığınızdan emin olmak için yardımcı olabilecek birkaç yöntem:

Hazırlık Kurslarını Öğrenin: Bu tür kurslar, lisans derecesi alan öğrencilerin, yüksek lisans veya diğer lisansüstü diploma programlarına başlamadan hemen önce ek bir eğitim desteği almasını sağlar. Lisans öncesi, Hukuk öncesi veya tıp öncesi bir programın yanı sıra seçtiğiniz lisans programında öğrenim görmenizi sağlayacak başka herhangi bir hazırlık kursunu deneyin.

İngilizce dil hazırlık kursları yoluyla İngilizcenizi geliştirin: İtalya'da bir lisans programına devam ediyorsanız, dil becerilerinizin derslere katılmak ve dersleri anlamaya yetecek kadar iyi olduğunu ispat etmeniz gerekecektir; Bazı okullar ileri derece İngilizce veya İtalyanca becerisi isteyecektir. Bu kurslar ayrıca üniversitelerin ihtiyaç duyduğu İngilizce dil sınavlarına hazırlayacaktır.

İngilizce yeterlilik testleri: İtalyan üniversitelerinde İngilizce ya da İtalyanca olarak verilen programlar var. Bu sebeple, üniversiteye kabul edilmek için İngilizce veya İtalyanca yeterliliğinin kanıtını sunmanız gerekecektir.

İtalyan üniversiteleri tarafından İngilizce olarak kabul edilen dil testleri şunlardır:

  • TOEFL
  • TOEIC
  • IELTS
  • C1 Advanced or C2 Proficiency

Bu içerik İtalya'da eğitim danışmanlığı çözümleri sunan Pava Edu tarafından hazırlanmıştır. Detaylar hakkında bilgi almak için Pava Edu sayfasına: https://www.pavaedu.com/ bağlantısı aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.