Khontkar’dan İstanbul konseri

Sony Music Türkiye’nin aktif ve güçlü “Rap Müzik/ Hip Hop” label’ı “Basemode Records”un başarılı t-rap sanatçısı Khontkar İstanbul’da ki rap severlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

RedKeys Music'in "RedKeyGang la Familia" albümünde duyduğumuz Khontkar, son single’ı "Hiçbir Şeyim Yok"u Basemode Records ve Sony Music iş birliğiyle geçtiğimiz aylarda tüm dijital platformlarda yayınladı. Altyapısı Barry Allen'a ait olan çalışmaya Ozan Ozan yönetmenliğinde çekilen video klip ise Basemode Records’un YouTube kanalında yer aldı ve büyük beğeni topladı.

Sıra dışı tarzıyla fark yaratan Khontkar, 6 Ocak Cumartesi gecesi Eski Beyrut Sahne’de müzikseverlerle buluşuyor.

KHONTKAR KİMDİR?

1991 İzmir doğumlu Khontkar, küçük yaşlarda annesinden edindiği MC Hammer ve Run DMC kasetleriyle kendisini hip-hop kültürünün içinde buldu. İlk kayıtlarını 2004 yılında gerçekleştirdikten sonra bir kaç oluşumda yer aldı. Bir yandan müzik teorisi eğitimi alırken diğer yandan 2008 yılında kendi ev stüdyosunu kurdu ve Türkiye’deki trap müziğin temellerini ekibiyle birlikte atmaya başladı.

Hayat şartları dolayısıyla tüm yaşanmışlıkları, müziğinde anlatacak konuları belirlemesinde büyük rol oynadı. 2010 yılında “Crimeland” adında bir albüm yayınladı. Daha sonra albüm serilerini bir süre daha devam ettirdi. Ancak yaptığı müzik Türkiye için o döneme ait olmayan, yepyeni bir tarz olmasından dolayı tam olarak beklenen ilgiyi göremedi.

2012 yılında 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojileri Bölümü’nü kazandı. Okul hayatı devam ederken bir yandan albüm serilerini kaydetmeye, bir yandan da tamamı kendine ait olan şarkıları internet üzerinden ücretsiz yayınlamaya devam etti. 2015 yılının başlarında “WHOISTHAT” adında İngilizce sözlerden oluşan bir EP yayınladı. Bunu, ilk defa dijital platformlarda yerini alacak olan LP’si “NOBODI” takip etti...

Khontkar - Hiçbir Şeyim Yok video klibi:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.