Rinoplasti ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz

Tıp dilinde Rinoplasti olarak adlandırılan burun estetiği, estetik cerrahi alanındaki en önemli ameliyat grubunu kapsar. Burun ameliyatı, yüz bölgesinin estetiğini belirleyen en önemli unsurdur. Burnun görünümünü iyileştirirken, yeniden şekil vererek daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlamak için uygulanan en bilindik yöntemdir. Özel Ankara HLC Plastik ve Rekonstrüktif Merkezi Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özerk Demiralp, Rinoplasti hakkında bilgi verdi.

Estetik ameliyatlar söz konusu olduğunda aklımıza daha çok kadınlar geliyor olsa da erkekler de çok sık burun estetiği yaptırmaktadır. Burun estetiği için başvuran erkekler genelde burunlarında daha doğal bir görünüm elde etmek istiyorlar.

Burun estetiği ameliyatlarında burun ucu kaldırılır veya indirilir. Burun ucu inceltilerek sivriltilir veya kalınlaştırılır. Sırtında çöküklük varsa dolgunlaştırılır, tam tersi kambursa fazlalıkları alınır. Delikleri normalden büyükse küçültülür ve asimetrik her sorun düzeltilir. En rahatsız edici görünüm burundaki eğrilik problemleridir, sağ ve sola eğrilikler varsa deviasyon ameliyatıyla bu sorun düzeltilir.

Burun kemiği eğriliği, burnun içerisinde ortadaki kıkırdak kemik duvarın eğikliğidir. Bu eğrilik hastanın şikâyeti doğrultusunda, ancak burun ameliyatıyla düzeltilebilir.

Burun yüz ile uyumlu olmalı

İdeal bir rinoplasti operasyonunda, buruna mutlaka yüz ile uyumlu doğal bir şekil verilmeli ve hastanın rahat nefes alması sağlanmalıdır. Bütün bu estetik cerrahi işlemlerin sonrasında hastalar genel görünüşlerine dair büyük bir memnuniyet duymakta ve öz güvenlerinde bir artış görülmektedir. Üstelik bu durum, hastalarımızın sosyal ve iş yaşantılarında mutlaka olumlu katkılar ortaya koymaktadır.

Ankara’da rinoplasti ameliyatı yapan bir merkez olarak öncelikle belirtmeliyiz ki, rinoplasti ameliyatları estetik cerrahinin en zorlu ameliyatıdır. Bunun için, özellikle burun ameliyatları konusunda en iyi yöntem, kişiye özel planlama yapılmasıdır.

Ankara’da bulunan tam teşekküllü ekibimiz ile birlikte, burun ameliyatlarındaki amacımız; doğal görünümü daima ön planda tutmak ve hastalarımızı mutlu etmektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.