Bayan Gümüş Takıları

Tarihte bazı icatlar ya da keşifler vardır ki ortaya çıktıkları zaman artık hiçbir şey eskisi gibi kalmaz. Bütün dünyanın gidişatı artık tamamen değişmiş olur. Bu tarz icat ya da keşiflere tekerin icadından başlayıp Amerika kıtasının keşfine kadar binlerce örnek sıralanabilir. Ancak biz bu yazımızda daha çok işin maden keşfi tarafına odaklanacağız. Malumunuz yazımızın başlığı “Bayan Gümüş Takıları” olunca içeriğimiz de ona göre şekilleniyor.

Gümüş madeninin ve bu madenin keşfedilip materyal haline getirilmesinin kökü çok eskilere dayanıyor. İnsanlık tarihinin ilk dönemlerine kadar uzanan bir macerası var gümüşün. Sanayi devrimine, ya da kadar neredeyse dünyanın her tarafında gümüş; takı ve madeni para basım malzemesi olarak kullanılmış. Şunu da not düşmekte fayda var, günümüzde artık gümüş madeni para basımında kullanılamayacak kadar değerli bir metal sayılmaktadır. Bugünün darphanelerinde gümüş veya altın gibi değerli metaller yerine nikel, tunç, alüminyum gibi daha az değerli maddeler kullanılmaktadır.

Para kavramı hayatımıza 7. yüzyılda Lidyalılar tarafından hediye edilmiş olsa da gümüş ve gümüş işlemeciliği daha bağımsız ve anonim bir alandır. Lidyalılar insanlığa büyük bir kazık mı atmıştır yoksa önemli bir çözüm mü sunmuştur tartışıla dursun bizler bayan gümüş kolye konusuyla yolumuza devam edelim.

Bayan Gümüş Kolye

Gümüş kolye günlük hayatta ve özel günlerde kadınların en çok tercih ettiği kolye türü diyebiliriz. Altın, pırlanta gibi materyallerden üretilen kolyeler günlük hayat için çok ağır kaçabilirken gümüş yapısı itibariyle gündelik ve özel olmak üzere her iki tarafa da ayak uydurabilmektedir. Bayan gümüş kolye modası her daim taze kalmaktadır. Genel olarak kadınlar tarafından gümüş kolye yine gümüş yüzük veya gümüş küpelerle takım haline getirilmektedir.

Kolye modası günün trendlerine, güncel film veya dizilere göre elbette değişiklikler göstermektedir. Ancak kıyafete nazaran bayan gümüş kolye alanında modayı takip etmek daha kolay olabiliyor. Değişimin yavaşlığı bundaki en büyük etken. Diğer büyük etkenlerden biri ise tartışmasız takının mevsiminin olmaması.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.