Bebeklerin Hassas Cildine Uygun Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Ebeveynler bebekleri için kıyafet seçerken birçok farklı noktaya dikkat etmelidir. İlk bakışta bütün bebek kıyafetlerinin gözünüze sevimli geldiğini fark ediyor olabilirsiniz. Fakat kumaş ve aksesuar özellikleri araştırıldığı zaman kıyafetlerin kendi içerisinde önemli kategorilere ayrıldığını görebilirsiniz.

Bebekler için kıyafet alışverişi yapılacağı zaman giysilerin yumuşak ve esnek yapıda olması ilk göz önünde bulundurulması gereken ayrıntıdır. Yumuşak hatlı olan özel kumaşlar, bebeğin cildinde tahrişe yol açılmamasını destekler. Esnek kumaşlar ise bebeklerin hareket özgürlüğünü asla kısıtlamaz ve konfor sunar.

Bebekler için Kıyafet Alışverişi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerin cildi ile uyum sağlayabilecek kıyafetler seçileceği zaman bebeğin fiziksel gelişimi de göz önünde bulundurulmalıdır. Bebek vücuduna aşırı bol ya da dar gelebilecek olan kıyafetlerden dolayı ciltte problemler meydana gelebilir. Erken dönemdeki bebekler için en fazla tercih edilenler arasında bebek tulumları yer alır. Tulumların kolay giyilip çıkarılabiliyor olması avantaj sağlar.

Yenidoğan çağından çıkmış bebek için seçilecek kıyafetlerin taşıyacağı özellikler yenidoğan çağındakilerden daha farklı olmak zorundadır. Bebeğin kendi kendisine hareket etmeye, oyunlar oynamaya başladığını düşünürseniz bu dönem için cildin yapısını koruyabilecek olan ve hareket özgürlüğü sunabilen özel kıyafetler seçilmelidir.

Bebeklerin kendi kendilerine yemek yeme istekleri, objelere duydukları merak ve oyun konusunda gösterebilecekleri yaratıcılık da göz önünde bulundurulmalıdır. Leke tutmayacak olan kumaşlardan üretilmiş kıyafetler ebeveyn olarak sizlere temizlik konusunda büyük kolaylık sunabilir.

Yeni bir alışveriş yaparken bebeğin yaşını değil, kilosunu baz almanız tavsiye edilir. Kıyafetler ile bebek cildi arasında problem olmaması için ürüne özel kullanma talimatlarını mutlaka okumalısınız. Yıkama, kurutma gibi konularda sizleri zorlayabilecek olanlardan uzak durmayı deneyebilirsiniz.

Bebek Kıyafeti Seçmenin Püf Noktaları

Kolay yıkanabilen kıyafetleri tercih etmeniz zaman tasarrufu elde etmenizi sağlar. Bebeğin tenine kıyafetlerin değmeden önce yıkanması önemlidir. Bebeklerin son derece özel ve hassas olan ciltleri ile pH değeri göz önüne alınarak hassas programlarda özel hazırlanan bebek deterjanları ve yumuşatıcıları temizlik için kullanılmalıdır. Ağır kimyasal içerikli olan deterjanlar ve çamaşır sularını tercih ederseniz sağlıklı olan kıyafetlerin de tehlikeli duruma geçmesine sebep olabilirsiniz.

Satın alacağınız bebek giyim ürünlerinin mutlaka esnek ve bebeğin hareketli yapısına uyum sağlaması gerekir. Sıkı kıyafetleri aldığınız zaman pişik başta olmak üzere birçok farklı cilt problemi meydana gelebilir. Boyun kısmından açılmaya başlayan ve ayağa kadar fermuarlı olan kıyafetler pratik kullanım imkanını sizlere sunar. Geniş yakalı olanlar ise cildin rahat nefes alabilmesini sağlarken aynı zamanda baş kısmından kıyafetin kolayca geçebilmesine imkan tanır.

Kıyafetlerin giydirildiği esnasında bebeğiniz ile konuşmanız onu rahatlatır ve kıyafetin daha kolay şekilde giydirilmesini sağlar. Kıyafetlerin üzerinde yer alan cırt cırtların ya da fermuarların kopup sökülebilecek ve bebeğiniz için sağlık riski oluşturmayacak olduğundan emin olmalısınız. Bebekler ellerine geçirdikleri nesneleri ağızlarına götürme gibi huylar edinebildiklerinden dolayı ciddi riskler ortaya çıkabilir. Aynı zamanda kıyafetlerdeki özel aksesuarların bebekleri rahatsız etmeyecek olması da atlanmaması gereken diğer ayrıntılar arasındadır.

Seçtiğiniz kıyafetlerin üretim materyallerini ve üretim şekillerini mutlaka araştırmalısınız. Bebek kıyafetlerinin en sağlıklı materyaller ile üretilmiş olması yaşanabilecek problemlerin ortadan kaldırılabilmesi adına önemlidir. Bebekler için kıyafet seçerken ciltlerinin hava almasını engelleyebilecek olan kalınlıktaki seçeneklerden uzak durmalısınız. Bunun yerine bebeğinizi kat kat olabilecek şekilde giydirmeniz soğuklara karşı daha iyi bir koruma elde edebilmenizi sağlar.

Bebek Kıyafetleri Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Doğru kıyafetleri seçmek kadar onları doğru şekilde giydirmek de önemlidir. Bebeğin henüz kendi vücudunu başarılı bir şekilde kontrol etmeyi başaramaması nazik davranmanız gerektiği anlamına gelir. Nazik bir şekilde gereken uzuvları hareket ettirmeniz olası kazaları engelleyebilir. Bu süre içerisinde bebeğinizi çok fazla sıkmamaya, ters hareketlerde bulunmamaya ve uzuvlarını doğal akışın göre hareket ettirmeye dikkat etmelisiniz. Böylelikle sağlıklı bir şekilde bebeğinizi özel olarak giydirmeyi başarabilirsiniz.

Bebek kıyafetleri yıkayacağınız zaman saf su ve sabun kullanmanız kumaşı koruyabilmenizi sağlayabilir. Fakat yıkama konusundaki en güvenilir yöntem kıyafetlerin kullanım talimatlarına uyum sağlamaktır. Her bir kıyafetin materyali bir diğerinden farklı olabileceği için kıyafetlere özel olabilecek şekilde hareket edilmesi cilt sağlığı açısından da önemlidir. Aynı zamanda yeteri kadar durulanmayan ve yanlış temizlenen kıyafetlerden dolayı da bebek ciltlerinde sorunlar ortaya çıkabilir.

Bebek Eşofman Takımı Nasıl Seçilmeli?

Bebeklerin günün her anında giyebilecekleri ve cildiyle temas eden ürünler arasındaki eşofman takımlarını seçerken de aynı noktalara dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin sağlığının sadece yedikleri ve içtikleriyle değil, aynı zamanda giydiği kıyafetlerle de alakalı bir durumdur. Çok sık giyilecek olan eşofman takımlarının ağır metaller, sentetik boyalar ve toksik maddeler içermemesine dikkat etmelisiniz.

Zararlı maddeler içerebilecek şekilde dizayn edilmiş ürünler cilt ve solunum yolu rahatsızlıklarına yol açabilir. Bebeğiniz için seçeceğiniz eşofman takımının esnek ve yumuşak olması nemlidir. Bebek eşofman takımı modelinin üzerinde bebeğinizin herhangi bir şekilde koparıp yutabileceği ve soruna yol açabilecek olan detaylar yer almamalıdır.

Anahtar Kelimeler:
Bebek Giyim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.