Ekskavatör ehliyeti nasıl alınır?

Ekskavatör, teknik anlamda yükleme, kazıma ve tesviye özelliklerine sahip olan bir iş makinası türüdür. 4857 sayılı iş yasasının ilgili maddesine göre bu tarz özelliğe sahip olan makineleri kullanacak olan kişinin ekskavatör ehliyeti alması gerekir. Bu işlem yasal bir sorumluluktur. Her türlü enkaz kaldırma, kanal açma, kazı çalışmalarında, bayır ve eğimli alanları düzeltmekte, toprak kayması neticesine bağlı olarak kapana yolların açılması gibi daha birçok alanda ekskavatör isimli iş makinesi kullanılır. Bu kadar kapsamlı ve iş sahası oldukça geniş olan makineyi kullanmakta iyi bir eğitim ve deneyim istemektedir 

Ekskavatör Ehliyeti İçin Gerekli Belgeler

  • 5 adet biyometrik resim
  • 1 adet diplomanın aslı veya noter tasdikli en az ilkokul seviyesinde olması gerekir
  • 1 adet sabıka kaydı (e-devlet adresinden de alınabilir)
  • Firmaların anlaşmalı oldukları kurumdan alınan sağlık raporu

Ekskavatör Ehliyeti Nasıl Alınır

18 yaşını dolduran her kişi, operatör olmasında herhangi bir sağlık problemi olmayan, en az ilkokul mezunu, belirlenen maddelerce sabıka kaydı bulunmayan bütün kişiler ekskavatör ehliyeti alabilirler. Gerekli bütün eğitimi alan kişiler operatör belgesi alabilir.

Ekskavatör Hakkında

Kullanacak kişi makinenin eksenine paralel olarak çalışma yapmalıdır. Kazı yapılacak alanın zeminine uygun bir şekilde kelepçe seçimi yapılmalıdır. Makineyi kullanan kişi dikey çalış yapılacağı zaman aracı fazla zorlamamalıdır. Çalışan kişiler işe başlamadan önce mutlaka zemin etüdü yapmalıdırlar. Verimli çalışma ve yakıt tasarrufu için makine ve kamyon uygun birde ve konumda bulunmalıdır. Bu şekilde daha çok verim alınır. Palet gerginlikleri yine zeminin yapısına göre ayarlanır. Ekskavatör bulunduğu yerden başka bir alana gidecekse ve bu mesafe uzaksa fazla yürütülmeden taşıyıcı yardımıyla götürülür.

Ekskavatör Nereden Alınır

Geniş çaplı bir çalışma alanı olan ekskavatörler marka ve model olarak birbirinden ayrılır. Operatör belgesi alan kişilerin dikkatli bir şekilde kullanmaları için verilen eğitimlerin yanı sıra araçların kolay kullanımı da ön plandadır. Paletli ekskavatörler gibi çeşitleri bulunan ekskavatörler hakkında bilgi sahibi olmak için https://www.truck1.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.