Nakliyat Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

İzmir evden eve nakliyat firması olarak sorunsuz bir nakliyat işinin gerçekleşmesi için dikkat edilmesi gereken hususları sizler için özel olarak belirledik. Dikkat edilmesi gereken hususları belirlerken gerek müşteri açısından gerek firma açısından bazı durumları ele aldık. Bu alanda uzman kişilerin görüşlerine yer verdik. Dikkat edilmeyen her hususun başınızı ağrıtacağını, size daha büyük sıkıntı çıkaracağını unutmayın. Nakliyat firması seçerken şu hususları göz önüne almanız şiddetle tavsiye edilir:

  1. FİYAT: Nakliyat firması seçerken size uygun fiyat teklifinde bulunan firmaları tercih etmelisiniz. Aynı işi A firması 4000 liraya yaparken B firması bu iş için sizden 8000 lira talep edebilir. Parayı zor kazanan birisi olarak elbette 4000 liraya yönelmemiz gerekir. Fiyat ana belirleyici etmen olmamalıdır. Elbette düşük fiyat veren firmayı seçmelisiniz. Fakat hizmet kalitesini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Ana ve tek kriteriniz fiyat olmamalıdır. Uygun fiyata kaliteli hizmet veren nakliyat firmalarını tercih etmelisiniz.
  2. SİGORTA: Nakliyat firması sigortalı işlem yapıyorsa o firmaya eşyalarınızı gözünüz kapalı güvenip verebilirsiniz. Çünkü firmanın arkasında sigorta şirketi vardır. Zararı karşılamak için hazır kıta bekler. Sigortalama işi sonrası size bir belge sunulur. Bu belge ile haksızlığa uğradığınızda, zarar gören eşyalarınız karşılanmadığı zaman yasal yollarla hakkınızı arayabilirsiniz. Sigorta ve garanti işini sözde değil özde yapan ve size resmi evrak sunan firmaları tercih etmelisiniz. Bir şey olursa ben buradayım, biri şey olmaz Allahın izniyle gibi sözlerle sizi kandırmaların izin vermeyin. Emin olun eşyanız zarar gördüğü zaman sizden kaçarlar. Ödeme yapmamak için bin bir türlü bahaneler üretirler. Ambalajlama işinin sağlam yapılmadığını söyleyip işi size yıkabilirler.
  3. ASANSÖRLÜ TAŞIMA: Asansörlü taşıma hizmeti veren firmalara öncelik vermelisiniz. Asansör sistemi eşyalarınızın kısa sürede güvenli bir biçimde taşınmasını sağlar. Eşyalar genelde en çok hasarı taşıma sırasında alırlar. Özellikle dar merdiven girişlerinde taşınırken eşyalar duvara ve merdivene sürtülebilir. Taşıma sırasında birçok eşya çarpma ve düşürmeye bağlı olarak zarar görür. Asansör sistemi işte bu noktada devreye girerek eşyaların çarpılmasına ve düşmesine müsaade etmez. Eşyalar asansör sistemi ile balkona indirilir. Balkondan içerideki odalara taşınır. Asansörlü hizmet verdiğini söyleyip normal taşıma hizmeti veren firmalara karşı mutlaka sesinizi çıkartın. Asansörlü taşıma olmazsa işi iptal edebileceğinizi, ya da ücreti düşük vereceğinizi söyleyerek önceden olayın adını yazın.
  4. AYRINTILARI BELİRLEYİN: Nakliyat firması ile iş yaparken bütün ayrıntıları önceden konuşun. Muallakta hiçbir şey kalmasın. Aksi taktirde biz böyle konuşmadıydık, hizmetlerimizde bu vardı bu yoktu tartışması yaşarsınız. Taşıma esnasında anlaştığınız rakamın dışında bir ücret talep ettiklerinde kesinlikle 1 lira fazladan ödeme yapmayın. Anlaşmanızı mutlaka belgeye dayandırın. Son dakika nakliyat firması yan çizip sizi zor durumda bırakabilir.
  5. AMBALAJLI TAŞIMA: Taşıma işleminin sağlıklı yürümesi için ambalaja önem vermelisiniz. Evden eve nakliyat firması taşıma öncesi tüm eşyaları güzel bir şekilde paketlemelidir. Böylece taşıma esnasında eşyaların zarar görmesini önlemiş olursunuz. Amaç eşyaların temizliğini bozmadan, eşyalara zarar vermeden istenen noktaya sağlıklı bir şekilde taşımaktır. Bu amaca ulaşmak için birinci sınıf kalite malzemeden yapılmış ambalaj malzemeleri kullanılmalıdır. Ambalajlama işinde uzman ekip taşımadan 1 gün önce evinize kadar gelip eşyalarınızı paketleyebilir. Koli bantları ile paketlenmiş eşyalarınızı güçlendirip taşıma esnasında olası kutu altı çıkmaları önlenmelidir. Ambalajlama işini uzman ekip kısa sürede tamamlayabilir. Ambalaj malzemelerimiz tek kullanımlık olup taşıma işleminden sonra çöpe atılmalıdır. Başka bir müşterinin eşyasını taşımak için kullanılmamalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.