Parmak İzi Okuyucu Nedir?

Her insanın parmak izi yapısı özel papil hatlardan meydana gelir. Bu hatların karakteristik özellikleri nedeni ile kişilerin parmak izleri 100 farklı noktada değişmektedir. Bu sayede geliştirilen parmak izi okuyucu sayesinde teknolojik cihazlar güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir.

Parmak izi okuyucu sisteminde kişinin giriş ve çıkış bilgileri bir yazılım sayesinde otomasyon programına kayıt edilir ve bu sayede personel takip sistemi oluşturulur. Bu takibi yapan yazılıma kısaca pdks adı verilir. Parmak izi okuma sistemleri hızlı yanıt süresi, kapasite sorunu olmaması ve düşük maliyeti sayesinde en çok tercih edilen sistem haline gelmiştir.

Güvenli verilere erişmek isteyen kişilerin kimliklerini net olarak belirleyerek erişime izin veren sisteme parmak okuyucu denilmektedir. Bir anlamda güvenlik çözümü olan bu sistem ile kimlik denetimi kolaylıkla yapılabiliyor.

Parmak izi okuyucularımız bir sensör içermektedir. Kimlik denetimini yapmak isteyen kişiler bu sensöre parmağını yerleştirerek işleme başlayabilir. Sensör aracılığı ile deri katmanının ölçümleri alınır ve kimlik doğrulaması gerçekleşir. Firma olarak siz değerli müşterilerimize sunduğumuz parmak izi okuyucu cihazımız kirden, çizilmelerden ya da parmak üzerindeki parçalardan etkilenmez. Bu sayede güven içerisinde uzun süre kullanabilirsiniz.

Neden Parmak İzi Okuyucu Tercih Edilmelidir?

Aslında bu sistemi tercih etmeniz için birçok sebep bulunmaktadır. Ancak tercih edilmesindeki en önemli sebep son derece güvenilir olmasıdır. Bu sistem ile güvenlik zafiyetini en aza indirirken, iş gücü yükünü de ortadan kaldırmış olursunuz.

Parmak izi kopyalanamadığı ya da çalınamadığı için büyük ilgi gören parmak izi okuyucu, cihaz içerisindeki bilgilerin güvenilir bir şekilde saklanmasına yardımcı olur. Tek bir tuşla sisteme personel tanımı yapabilir ve işlemlerinizi daha hızlı bir şekilde halledebilirsiniz.

Parmak İzi Okuyucu Nasıl Çalışmaktadır?

Kullanıcıların en çok merak ettiği soruların başında ‘’ Parmak izi okuyucu nasıl çalışır? ‘’ sorusu gelmektedir. Bu sistemimizin son derece etkileyici bir algoritması vardır. Parmak izi okuyucu cihazların içerisinde bir sensör mevcuttur. Bu sensöre parmak izi gösterildiğinde, cihaz kişiyi doğru olarak tanır ve geçişine izin verir.

1 saniye gibi kısa bir sürede gerçekleşen tanıma işlemi ile zamandan tasarruf edebilirsiniz. Öncelikle cihaza bazı yüklemeler ve tanımlamalar yapılır. Geçişine izin verilecek olan kişilerin parmak izi tanımlamaları ile özlük bilgileri yüklenir. Bu bilgiler cihazın veri tabanına eklenir ve tanımlama işleminde kullanılması sağlanır.

Parmak İzi Okuyucu Sisteminin Sağlayacağı Avantajlar

Parmak izi okuyucu cihazlarımız, parmaklarda bulunan girinti ve çıkıntıların ölçümlerini yapar. Parmak izlerinde yer alan noktaların birbirine olan uzaklıkları da hesaplanır. Bu sayede bir şifreleme algoritması oluşturulur.

Personeller ya da geçişine izin verilen kişiler, cihaza parmak izlerini okuttukları zaman şifreleme algoritması devreye girer ve kayıtlara bakılarak eşleştirme işlemi yapılır. Bu sayede kişinin parmak izi tanımlaması yapılarak geçişine izin verilir ya da geçişi engellenir.

Son derece teknolojik bir sistem olan parmak izi okuyucu ile kısa sürede personel geçişleri yapılabiliyor. Hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf sağlanırken, bir yandan da ekonomik avantaj elde ediliyor. Bunun dışında firmanızın güvenliği de sağlanmış oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.