Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Ucuz uçak bileti bulma kaygısı gittikçe daha çok hayatınızda yer ediyor. Sık sık farklı sebeplerle uçak yolculuğu yapmak bizi uçak biletine daha az para ödemeye yönlendiriyor. Peki nelere dikkat edip yüksek fiyata uçmaktan kaçınabilirsiniz? Bu konuda dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar bulunmakta. Öncelikle hangi tarihte seyahat edeceğiniz en önemli faktör. Özellikle bayram ve tatil dönemlerinde uçak biletlerine talep artıyor. Bu da havayolu şirketlerinin bilet ücretlerini daha da arttırmasına yol açıyor. Eğer tatil programlarının yoğun olduğu sezonlarda uçarsanız gideceğiniz yerde kişi başı bir günlük konaklama masrafı değerinde bir miktarı uçak biletine ödemek durumunda kalırsınız.

Peki ne yapmak bunun önüne geçer? Biletinizi tatil dönemlerinden önce almak bilet fiyatını dikkate değer oranda düşürecektir. Havayolları bu dönemde talepler yoğun olmadığı için bilet fiyatlarını düşük tutarlar. Ayrıca pek çok havayolu da kampanya dönemleri yapıp, fiyatlar da indirim yaparlar.

Kampanya ve Fırsatlardan Yararlanın

Planlarınız son dakikada belli olur. Siz de yüksek fiyatlarla uçak bileti almak zorunda kalmayı beklersiniz. Fakat biletinizi son dakika alsanız bile ucuz bilet alabilmeniz artık daha olası. Havayolu şirketleri ve seyahat siteleri kampanyalar ile yakın tarihli uçuşlar için cazip seçenekler sunabiliyor. O yüzden farklı havayollarında https://www.yolcu.com/ ‘da bulunan kampanyaları sıkı takip etmeniz ekonomik seyahat etmenizi sağlayabilir.

Fakat bu konuda dikkat etmek gereken bir önemli nokta var. Bu kampanyalarla alınan biletler belli kısıtlamalara tabi olabilir. İade, değişim veya bagaj limiti gibi. Biletlerinizi alırken bunlara da dikkat etmek sizi beklenmedik sürprizlerden korur.

Uçak Bileti Arama Motorlarından Yararlanın

Uçak bileti alternatiflerini bulmanızı sağlayan www.yolcu.com/ucak-bileti/ gibi siteler de size en hesaplı uçak imkanlarını görmekte yardımcı olabilir. Hatta bu durum o kadar rağbet görüyor ki, sadece havayollarını değil farklı ucuz uçak bileti sitelerinde bulunan fiyatları da birbiriyle kıyaslayan siteler mevcut. Ayrıca bu siteler otomatik olarak arama tercihlerinizi ve kişisel bilgilerinizi hatırlar ve sizin her seferinde bilgilerinizi girme sıkıntısından kurtarır.

Farklı Uçuş Saatleri

Sabah daha erken veya gece geç saatlerde olan uçuşlar yoğun yolcu trafiğine hitap etmediği için daha ucuz olabilmekte. Bu uçuşların tek problemi sabah erken kalkmak veya gece seyahat etmek zorunda olmanız. Ama bu saatlerde uçmak sizin yoğun bayram ve tatil dönemlerinde yüksek fiyatlar ödemekten kurtarabilir.

Esnek Uçuş Tarihleri

Eğer kesin bir seyahat tarihiniz yoksa uçmak istediğiniz günün birkaç gün önce ve sonrasına bakabilirseniz. Çünkü aynı saatte yapılan uçuşlar farklı günlerde daha ucuza sunulmuş olabilir. Böyle yaparak hem planladığınız tarihe yakın bir tarihte seyahat etmiş olursunuz hem de bütün fiyat seçeneklerinizi de görmüş olursunuz.

Uçak Yerine Otobüs Tercih Edebilirsiniz

Bazen gideceğiniz yere havayolu ulaşımını tercih etmek yerine otobüs ile gitmek daha az maliyetli olabilir. Otobüs bileti için bizim yerimize araştırma yapan ve bütün otobüs firmalarına ait otobüs bileti fiyatlarını ekrana yansıtan otobüs bileti arama motoru sitesi www.yolcu.com/otobus-bileti/ deneyebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.