Masa Bayrağı Nedir? Masa Bayrağı Nerede Kullanılır?

Masa bayrağı gerek özel gerekse kamu kuruluşlarında sıklıkla tercih edilen, kurumsallığı ve itibarı temsilen masalarda fazlaca yer alan bayrak çeşididir. Farklı boyutlarda ve firma bayraklarıyla kullanımı oldukça yaygındır. Genellikle kamu kurumları, resmi konuşmalar sırasında ve toplantı salonlarında görülmeye başlanmış ve bu kullanım fazlasıyla benimsenmiştir.   

Bayrak kullanım alanı oldukça yaygın olmakla birlikte, simgelediği kurumsallık nedeniyle de pek çok kurum ve kuruluş tercih etmektedir. Bunu yanı sıra, bayrakların boyutu ve malzemesi üzerinde çeşitli özelleştirmeler yapılarak kullanımı da giderek artmaktadır. Kimi zaman fuarlar, kimi zamanda toplantı alanlarında sıklıkla karşılaşabiliriz. Konaklama merkezleri, sağlık kuruluşları ve büyük firmalarında bayrak kullanıma özen gösterdiği görülmektedir.

Masa Bayrak Çeşitleri Nelerdir?

Bayrakların birden fazla çeşidi bulunmakla birlikte, tek ya da daha fazla masa bayrağı da eklenmesiyle bayrak çeşitlerinin sayısı artmaktadır. Toplum arasında yaygın olarak, ikili bayrakların kullanıldığını görürüz. Bir ya da daha fazla firma ve kurum adının yer aldığı bayrak ve Türk bayrağının aynı alanda bulunmasıyla oluşturulan çeşitli türde bayraklarda mevcuttur. Nadirde olsa yedi ya da sekiz firma bayrağının birlikte yer aldığı, özelleştirilmiş çeşidinin de kullanıldığını görebiliyoruz.

Bu bayrak çeşitleri farklı malzeme ve renklerde üretilebilmekte, bunun yanı sıra kullanılacak malzemenin kalitesi, firma ya da kurumlarının itibar algısına doğrudan olumlu ya da olumsuz etkileri oluşabilmektedir. Bu nedenle sıklıkla ipek ya da saten kumaşlar ve gold renklerinin tercih edildiği görmekteyiz.

Türk Bayrağı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hiç şüphe yoktur ki Türk Milleti diğer milletlere kıyasla bayrağına çok daha düşkün bir millettir.  Bayrak geçmişten bugüne verilen bağımsızlık mücadelelerinin temsili olarak düşünülmekte ve bu durum fazlasıyla önem arz etmektedir. Türk bayrağının oluşumu ve günümüzdeki kullanımı hakkında çeşitli bilgiler bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri;

Beş Köşeli Yıldız; Osmanlı Devleti’nin ilk resmi bayrağında yer alan yıldızın köşe sayısı sekiz iken, Sultan Birinci Abdülhamit Han’ın kararı üzerine köşe sayısı beşe düşürülmüştür. Geçmişten gelen bu durum değiştirilmeden miras olarak kabul edilmiş ve günümüzde de bu kullanımı devam ettirilmiştir.

Ay ve Yıldız; Türk bayrağı üzerindeki ay ve yıldız motifi hakkında pek çok açıklama bulmak mümkündür. Toplum arasında yaygın olarak bilinen açıklaması ise, Kosova Savaşı sırasında oluşmuş olan kan gölünün üzerine yansıyan ay ve yıldızdan esinlenerek Türk bayrağının şekillendirildiği yönündedir. Kullanılan malzeme ve tercih edilen renklere göre de bayrak fiyatları da çeşitlilik gösterecektir.

Türk Bayrağı Nelerde Kullanılır?

Türk bayrağı kullanım alanları oldukça fazla ve çeşitli olmakla birlikte, sıklıkla görmeye alışık olduğumuz kullanım alanları; hastane, okul, toplantı ve sergi salonları, kütüphaneler gibi görüp görebileceğimiz pek çok alan ve kuruluşlardan oluşmaktadır. Sıklıkla çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, firma ve şirketler bayrak kullanıma özen göstermekte bu durumda bayrak kullanımı giderek arttırmakta ve çeşitlendirmektedir.

Türk Bayrağı Ölçüleri ve Özellikleri Nelerdir?

Türk bayrağı ölçü ve özellikleri, kullanım alanlarına göre değişkenlik göstermekle birlikte, kullanılacak olan bayrak çeşidine göre ortalama ölçüleri de mevcuttur. Bunlar:

  • Küçük Boyutlu Türk Bayrağı Ölçüleri; 20 x 30 boyutlu ya da 100 x 150 boyutlu olarak farklı seçeneklerde ve boyutlarda üretimi yapılabilmektedir.
  • Büyük Boyutlu Türk Bayrağı Ölçüleri; 1,7 x 2,7 metre ya da 9 x 13 metre arasında değişiklik gösterebilecek boyutlarda üretim ve kullanımı mümkündür.

Kullanımın alanları ve tercihlere göre bayrak boyutları değişkenlik gösterebilir. Kullanılacak olan malzeme ve dokusu, renk, desen ve ekstra tercihler Türk bayrağı fiyatları da değişmesine neden olacak, bununla birlikte sıklıkla tercih edilen flama ya da masa bayrağı fiyatları, bölgeden bölgeye ya da ilden ile değişkenlik gösterebilecektir.

Snapseed nedir başlıklı içerik ilginizi çekebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.